VEM STYR ?

Nu har det gått flera veckor sedan kommuninvånare har beslutat vem som är det som ska bilda ett styre. Trots stora förluster för Centerpartiet och Socialdemokraterna och ökningar för KD, M och LBO kommer alliansen under ledning a Centerpartiet att fortsätta sin kaotisk ledda politik ytterligare fyra år. Vi kunde behålla våra två mandat, men hade räknat på en ökning med två mandat, men det blev inte så pga. kommunledningsgruppens propagandan och anmälan mot oss  i radio och tydningar.

Vem styr

Anmälan mot oss att ha utnyttjat användandet av kommuns ”logga”. Anklagelserna beror på gruppens inkompetens som vi alltid har pekat på och som har kostat oss två mandat. Loggan som fanns på våra kuvert är lagliga och får användas av vem som helst, problemet är ledningens hämndsbegäran mot mig och mitt parti orsakat av mindervärdighetskomplex och av en del chefers och politikers ideologiska läggning, men det kan jag leva med. Jag hade planerat att göra en mot anmälan mot kommunledningsgruppen, men gruppen har bestraffat sig själv och är i förfall.

Politikerna är tvungna att följa mina rekommendationer, men de behöver som vanligt lite längre tid för att fatta alvaret.

Den ekonomiska krisen är mycket värre än vad de misslyckande Allianspolitikerna och förvaltningen vill erkänna eller prata om. Det

Sommaren 2017 foto och montage WOH

saknas kompetens och ledning för att få och behålla en ekonomi i balans. Problemen är de samma, förslagen till lösningarna är de samma och förutsättningarna för ett misslyckande är de samma som förra året, året innan och så vidare. Man kommer trots mina varningar att fortsätta bygga på sand och kommer att misslyckas igen. Läs min artikel ”kontinuerligt misslyckande”.

Jag vill beklaga att vår ordförande Per Rostgaard Evald nu lämnar alla sina politiska uppdrag för att ägna sig åt sin nystartade konsultfirma. Han är en kompetent, plikttrogen och pålitlig politiker och människa. Vi kommer att sakna Per, men livet måste fortsätta.

Den politiska situationen kommer att förändras drastiskt den här mandatperioden. Kommunstyrelsen kommer att bestå av fler egenföretagare och kommunanställda än någonsin.

Därför kommer kommunpartiet inte att göra sig beroende av andra partier eller av förvaltningen. Vi kommer att fortsätta driva en ärlig och effektiv oppositionspolitik som hittills för kommunens bästa.

God natt. Foto och montage WOH

 

 

Wahan Harutun

Kommunpartiets grundare, vice ordförande och gruppledare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.