BREAK THE CHAIN !

Jag vill kort kommentera händelserna och det som pågick och fortfarande pågår bakom kulisserna i kommunhuset.

Redaktör Sven Thomsen foto WOH

Det är ju inget nytt att verksamhetscheferna och (K-chefen som inte är på plats längre) har styrt kommunen på ett dilettantiskt sätt och kollapsen har jag varnat för redan i början av 2017. Lögner, bråk och anklagelser mot varandra pga. egenintressen är fortfarande vardagsmat mellan verksamhetscheferna.

Tjänstemännen har tvingat politikerna till lydnad, använt och fortfarande använder dem som marionetter. Dessa krakar har varken kurage eller förmåga att befria sig från järngreppet. T. Larsson sa till mig ”Wahan jag kommer inte att säga emot, jag vill inte hamna i samma situation som dig”. Han och flera med honom är livrädda att öppna munnen mot cheferna och bli utsatta för repressalier. Dessa politiker är inte tillräckligt starka för att bevisa sig mot ”kärringtrojkan”.

Som det ser ut idag kan Allianspolitikerna och S partiet gå hem utan att någon förlust i ledningen ska märkas. De gör precis som de av verksamhetscheferna blir uppmanade till. En eller en annan politiker kommer ibland med egna tankar, men törs inte säga emot och underordnar sig.

Tjänstemannaväldet styr kommunen, men tyvärr har de inte förmågan till att klara det krävande jobbet, striden mellan dem själva tvingar dem till att följa kraven för egenintressen.

Ni som har läst redaktör Thomsen artiklar i Falu-Kuriren kunde förstå och säkerligen konstatera att kommunen är i förfall. Det finns varken ledare inom politiken eller inom förvaltningen.  Kärringtrojkan som leder Tjänstemannaväldet både politiskt och förvaltningsmässigt kommer som vanligt att sitta kvar och förstärka sina positioner och politikerna kommer att vara nöjda med sina uppdrag som marionetter och glömma det de har lovat medborgarna för någon månad sedan.

Break the chain

Mitt krav och yrkande i kommunstyrelsen är att snarast möjligt ersätta socialchefen, personalchefen, äldre och omsorgschefen och eventuellt efterhand flera chefer. Ovannämnda krav stöds av de flesta politiker i alla partier som har blivit bekräftat, lika så stödet till Lene Lind. Med andra ord sluta med hyckleriet och kom till saken. Som vanligt är den politiskaledningen rädd för att ta obekväma beslut, i så fall tycker jag att Ks-ordförande tar time-out. Vi har inget problem att ta obekväma beslut för kommunens bästa. Ju längre ni väntar dess värre blir det. Vi har ingen tid tills ni vaknar.

Men innan något vettigt kan hända måste politikerna betvinga sin rädsla för tjänstemännens välde.

Wahan Ohaness Harutun, Kommunpartiets grundare


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.