2003-2004 Dala-Järna! Del 2

Skatan känner sig smutsig

2003-2004 Dala-Järna! Del 2

Jag slutade min senaste rapport med ” På ena sidan, mobbar de och trakasserar mig och på andra sidan vill de att jag ska hålla tyst och informera dem om sina kontinuerliga misslyckanden. Detta kallar de för lojalitet”.

”Kommuninvånarna är mina uppdragsgivare och får hela partiets och min lojalitet. Jag kommer inte att ljuga för dem för att stödja inkompetenta chefer och några få korrupta politiker. Nu har jag även avslöjat den högst ansvarige tjänstekvinnan som lögnare.

Då demokratiberedningen kan utvecklas till ett mycket starkt och effektivt organ hade förvaltningen beslutat om att inte satsa fullt ut på utvecklingsmöjligheterna då risken var stor att politikerna kunde stoppa deras maktmissbruk.

Att avslöja verksamhetschefernas avsikt var inget problem. Sanningen kommer alltid fram. Lögnarna avslöjar sig alltid själva. Dessa politiker styrde i tolv år utan en verksamhetsplan, men de skäms att prata om det.

Efter valet 2018 hoppade alla misslyckade politiker av och nya valdes in. Dessa var nya och ville prestera samtidigt fick DB uppdraget att komma med förslag att ”vitalisera” Kommunfullmäktige. Vad hände? Med en inkompetent ordförande som ledare, och makthungriga revanschlystna politiker plus tjänstemannaväldet som har full kontroll på kommunstyrelsen behövde de ingen opposition i KF.

Året då KF skulle vitaliseras och DB effektiviseras användes enbart 54 % av KF budgeten. Besparingarna gjordes på bekostnad av demokratin.  Jag och en annan politiker fick inte ens kommentera delårs- rapporten. De är livrädda för mina avslöjanden som alltid bevisar förvaltningens inkompetens och politikernas rädsla. Därför kommer inte KF att ha någon webbsänd radio heller.

Som bekant är har jag till kommunen anmält ansvarig chef för trolöshet mot huvudman. Efter flera diskussioner lovade K-chefen att kontakta SKR juristerna och menade senare att hon hade pratat med juristen som även jag skulle ringa till och informera mig om vad som rekommenderas att följa.

Normalt sett gör man inte det och tror på vad k-chefen förmedlar, men jag hade hört för mycket och ringde till den juristen som k-chefen rekommenderade mig. Jag ville informera mig vad jag kunde göra i ärendet ”trolöshet mot huvudman”.

SKR juristen hade en telefontid mellan kl.15.30 till kl.16.30. Efter några försök kom jag fram och började efter att ha presenterat mig med att berätta att det gäller ärendet ”trolöshet mot huvudman”. Efter att jag hade sagt några ord stoppade juristen mig och sa att hen inget vet om vad jag pratade om. Jag frågade om hen är juristen med det namnet jag hade fått av k-chefen var svaret ja. Juristen fortsatte att hen inte känner en k-chef med det namnet och inte heller har någon k-chef som ringt henne. På min fråga varför gör man så i ett så allvarligt ärende förstod hon inte heller och jag ska prata med k-chefen och ringa tillbaka.

Kommunchefen hade ljugit för politikerna och för mig.

Jag ringde till k-chefen igen och sa att det är svårt att få tag i juristen. K-chefen bekräftade att hon skulle lämna ärendet till KF att behandlas trots att hon vet att det inte är något politiskt ärende. Då berättade jag för k-chefen att jag hade pratat med juristen och att hen är den ansvarige för dessa ärenden och att hen inget vet om ett samtal med någon k-chef. För en sekund var det vindstilla, helt tyst, men sen började orkanen. Hon var ställd, hon var besviken på mig.

Varför var hon besviken? Var hon besviken för att de repressalier jag var och fortfarande är utsatt för eller för överenskommelsen mot mig tillsammans med några politiker efter valet 2010 eller hotet ”det är bra Wahan nu vet vi på vilken sida du står”. Var hon besviken för att hon är avslöjad? Eller ar hon besviken för att det inte går att tysta ner mig och hon är rädd för nästa avslöjande? ” ni kanske kommer ihåg den politiska prostitutionen för att isolera KP”.

Trots allt skulle hon inte ge sig och det ska ändå behandlas av KF. Vi får se, det skulle enbart bekräfta korruptionen och egenintressen. En kunnig chef skulle ha startat en utredning och kollat anmälan utan att tro att politikerna skulle lösa ett problem som inte är politiskt. Jag bad henne att få en kopia av det senaste mejlet hon pratade om. Hennes svar var ohyggligt (ska jag spela sekreterare för dig)? En sak är säkert, jag kommer inte att stå med mössan i handen då chefen går förbi mig. Den chefen är inte född än. Ännu en gång har vi bevisat att med inkompetens och lögner misslyckas man och blir avslöjad till slut.

Om det blir en polisanmälan eller inte kommer (jag och mina partikamrater besluta efter det KF mötet som k-chefen längtar efter). Då förvaltningen inte startat en utredning för att klar- lägga anmälan kommer jag att studera om jag kan lägga till ”medhjälp till trolöshet mot huvudman” och Demokratiberedningens ansvarslösa agerande.

Nästa rapport börjar med historien efter valet 2010, men kan även bli om den tillfälliga fullmäktigeberedningen avseende framtidens äldreomsorg där Kommunpartiet inte fick ha en representant i den tillfälliga beredningen. KP kommer att agera och bevisa att hat inte är lösningen. Någon politiker har redan ringt och inte vill vara med liknande besluttaganden. Men som tyskarna säger mit gefangen, mit gehangen.

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.