30-35 tjänster hotade Del två

Demokratitill varje pris foto & montage WOH

Denna artikel som vi har delat i tre delar var publicerat i dt, Falu Kuriren den 6 december 2012av redaktör Sven Thomsen. Sven.thomsen@dt.se

Kommunen har lyckats få ihop en budget som ska ge ett överskott på 1,8 miljoner kronor för 2013. men i det ligger det ett anpassningskrav på kommunstyrelsen på sammantaget 11,8 miljoner kronor. Det innebär att det måste till kraftiga sparåtgärder mycket snabbt.

Vår förhoppning är att vi ska lösa det och hoppas att det ska kunna gå utan att skära i verksamheterna, säger kommunalrådet Per-Anders Westhed. (känner vi inte igen dravlet?)

Han skriver vidare att: Ett av problemen kommunen har att brottas med är att planerade besparingar inom äldreomsorgen inte går att genomföra, de platser som skulle tas bort kan inte göras det eftersom behovet är mycket större än tillgången.

Detta problem som vi i flera år gång på gång har påpekat börjar de nu använda som ursäkt för sitt misslyckande. Detta problem är ju inbäddat i den så kallade budgeten som ”de lyckats få ihop” och som S-partiet ville reducera till noll, med andra ord är budgeten redan spikad till minus 3,6 och kommer att gränsa till tio miljoners kronor.

2011 hade de fått ihop 108 punkter som skulle leda kommunen ur den ekonomiska krisen. Vid det senaste ks-mötet förklarade ekonomichefen att vi befinner oss i en ekonomisk kris, det verkade som om hon pratade till väggen, ingen agerade och mest troligt var att ingen fattade vidden av hennes varning. Var tog besparingen vägen?

PAW följer i spåren av sina många föregångare som hittills misslyckats och kommer trots all propaganda som styrs av dyra konsulter att bli avslöjad som en förlora som dem övriga.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.