Ledningen säkra på att misslyckas

Demokrati till varje pris foto och mon. WOH

Larsson, Westhed och Magnusson med fler varnade för att det kommer att bli tufft, medvetna om att de som vanligt inte kommer att klara budgeten utan det kommunala utjämningsbidraget. Här förklarade jag att det är moderaternas riksdagsgrupp som röstade emot det och jag håller med den gruppen. Har vi inte kompetensen att klara oss utan bidrag, då ska vi lämna plats för dem som kan. Detta gäller förvaltning och politiker.

Den allmänna ekonomiska krisens påverkan för vår kommun kommer att vara mycket marginell. Varningarna som vi nu hör av den så kallade kommunledningen är en ursäkt för de avgiftshöjningar och redan planerade försämringar.

Hotet för kommunens ekonomi är administrationens explosionsartade växande som kommunchefen har förlorat kontrollen över och politikernas svaghet för att stoppa vansinnet.

Med s-partiets införande av anställningsstoppet hade S nästan klarat sig utan utjämningsbidraget, men kunde inte stå emot ideologiska krav. 2010/2011 gjorde Larsson ett bra försök som inte det heller räckte med utan bidrag och likaså i år. Utan Kommunpartiet kommer vi i evighet att vara beroende av bidraget. Anställningsstoppet togs bort 2011 efter ett förslag från just Magnusson som nu hade fått sin kommunchef anställd.

Men nu sitter även jag i kommunstyrelsen och som bekant vill jag reducera antalet chefer drastiskt och kräver mer kontroll på det som pågår. Pga. detta har man nu helt enkelt tagit delegationen från kommunstyrelsen och lämnat makten till Kommunstyrelsens ordförande, kommunchefen, ks- utskottet och personalchefen. De styr nu vad som ska ske med personalen, inte kommunstyrelsen.

Detta har medfört att en viss korridor i kommunhuset nu är känd under namnet ”dödens korridor”.  Resultatet blev massor med chefer, nya verksamheter, mindre fotfolk och noll delegation för övriga ks- ledamöter. Maktkoncentration enligt diktatoriska mönster.

Vår kommentar var att vi kommer att publicera löneutvecklingen på vår hemsida.

En rapport om utjämningsbidraget som bevisar att jag har rätt, se eget inlägg på hemsidan.

Wahan Ohaness Harutun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.