Kaptenen hade lagt kursen

Ja, det blev ett KS och ett KF möte där klart och tydligt kunde konstateras att det är Kommunpartiets politik som lägger grunden för en ekonomi i balans. Jag anklagar fortfarande högt uppsatta chefer inom förvaltning och politik för inkompetens och anser att dessa ska själva lämna sina poster till förfogande.

WHY   W. O. Harutun

WHY
W. O. Harutun

Jag har sedan 2003 sagt att ”ni gör som jag säger eller ni kommer att misslyckas” och det gäller även idag. Mitt förslag då var att 30 anställda skulle skickas hem och rensningen skulle börja uppifrån. Nejsägarna inom de vänsterorienterade partierna S, V och C var många. Man ville hellre sänka lärarlönerna och höja skatterna. Centerpartiet som var en del av trojkan ändrade sig och ansåg att det räckte med 15 anställda, men istället började sparandet inom skolan. Vem som helst kunde bli lärare även obehöriga anställdes som behöriga lärare. Svågerpolitiken tog fart som aldrig förr i kommunen och fortsätter så.

Med bättre ledning inom politik och förvaltning kan vi klara oss bättre, men då behöver vi kompetenta chefer och starkt reducerade konsultkostnader. Exempel: konsultkostnaderna för LIS-planen som två S och två C politiker reser runt och skryter om kostade kommunen hittills 186 533 kronor. Chefernas och politikernas kostnader ej medberäknade.

2015 startade jag Kommunpartiet och kravet var max 550 årsanställda, men helst 500. Mellan åren 2006 och 2010 agerade T. Larsson (som fortfarande anser KP som största hotet för Kd) och följde Kommunpartiets krav.

S & V och C var rasande, kommentarer som Harutun är ute och cyklar i regnet, Harutun vet inte vad han pratar om etc. Men samtidigt visste de att Harutun hade rätt och låg långt före de andra partierna med mina bedömningar p.g.a. mina konsultationer med företag och våra konstruktiva planeringar. De tordes inte erkänna att (djävla utlänningen) visste vad han pratade om. Det är svårt att erkänna när man plågas av mindervärdighetskomplex.

Följden av sitt agerande blev att de blev helt paralyserade och gick i dvala som de nu fortsätter med. Vad ska de göra? Slå sig på bröstet och ropa högt att de har struntat i sina ideologier och gjort som Harutun ville? Eller ska de säga att (djävla utlänningen hade rätt) och att de var tvungna att göra som KP ville?

Jag har tidigare sagt att vi redan 2010 måste ha haft ekonomin i balans, det blev inte så, inte blev det 2012 heller trots att vi nästan varit vid det mål kommunpartiet hade planerat (550 (558)) årsanställda). Problemet var nu att den nya ledningen som tog över 2010 efter Larsson började anlita konsulter för en årlig kostnad på runt 8 miljoner och började anställa (14 årsanställda) folk som inte kan kallas för ”fotfolk” där de behövdes. Många av dessa har bevisat sin inkompetens och måste bytas ut. Vi kan inte slänga miljoner på inkompetens.

Men varför anser jag att de sex styrande koalitionspartierna har misslyckats? Se bara vad som pågår i våra skolor, personal politiken och vården. Man kan inte enbart genom mörkläggning av händelserna existera. Inte heller genom att tvinga cheferna att ljuga för KS och för invånarna. Sanningen kommer fram, alltid.

Egentligen skulle jag tacka den stora koalitionen och de måste börja fatta att en kopia aldrig kan bli som originalet. De uppfyller ju nästan alla KP:s krav.

Det som är beklagligt för de vänsterorienterade partierna är att de förlorar sin trovärdighet, men det blir så när ledarna säljer partiets ideologier mot poster, anställningar och andra uppdrag.

Jag vill tacka den stora koalitionen som kopierar vår politk och uppmanar dm att fortsätta strunta i sina ideologier. Socialismen leder enbart till skattehöjningar och samhällets förstöring.

Imorgon kommer jag att skriva lite om rasism och om våra planer att sätta stopp för VA taxa höjningar. Vi anser taxa höjningar med 25 % inom tre år kräver att några politiker och VD börjar fundera över vad de håller på med.

Wahan Ohaness Harutu


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.