Åren 2003-2004 Dala-Järna!

Åren 2003/2004 Dala Järna!

WOH

Ansvarig för Vård och Omsorg nu för tiden är utskottsordföranden som pga. misslyckandet av VDUF uppdraget inte fått beviljad ansvarsfrihet. Nu är det omsorg som gäller och en lokal kvalitetsplan avseende ”framtidens äldreomsorg” måste tas fram. Erfarenhetsmässigt vet jag att den kompetensen inte finns i kommunen och att man kommer utan ”Konsulthjälp” och/ eller vår hjälp att misslyckas. Jag önskar dem lycka till.

Jag hade lovat att göra några kommentarer om vad som pågår inom vården. Jag har ju tidigare berättat om läget inom Hemsjukvården som inte fungerade och nu behöver de inte ens rapportera till Ks längre om vad som pågår. Därmed har tjänstemannaväldet igen dikterat fram det de ville. Som bekant är att KP vill byta ut socialchefen och äldreomsorgschefen med flera.

WOH

Jag kommer på basis av (DT) attackerna mot mig att berätta för er hela historien så detaljerat som möjligt, sedan jag gick med i politiken. Jag börjar med åren 2003/2004 då jag var vice ordförande i B & U nämnden. Även då styrdes kommunen av en trojka (politiker inte chefer). Trojkan hade misslyckats i ett skolärende och Järna folk var förbannade och ville ha svar.

På den tiden bodde en stilig, mycket trevlig person (jag tror att han var målare) i Dala-Järna som var engagerad i politiska frågor, tyvärr har jag glömt hans namn. En medelålders, lång stilig ljushårig man med ”50 tals” frisör som den norrländskarockkungen ”Brolle”.

På hans fråga om anledningarna för misslyckandet svarade B & U ordföranden med ”du får fråga honom själv”. Weigel som var en av trojkan och de misslyckandena satt bland åhörarna ville svara på frågan, men jag bad honom att sätta sig och att han gärna fick ställa frågor, men svaren ta vi själv hand om. Mitt svar till de närvarande i salen var klar och tydligt. Trojkan hade helt enkelt misslyckats med uppgiften och det var sanningen. Det var starten på repressalierna emot mig. Jag hade beslutat att aldrig ljuga för mina väljare och kommuninvånarna.

Den 5 maj 2005 startades Kommunpartiet och 2006 var vi med tre mandat i KF. Centerpartiet med sex mandat ville ta över makten själva. Jag förklarade till då varande C-ordförande att KD hade sju mandat och det är de som ska ha ordförande posten. Någon månad senare förklarade Larsson att KP är deras största konkurrent. Valet 2010-2014 förlorade Larsson fyra av sina sju mandat och kan fortfarande inte glömma nederlaget och fortsätter med sina fientligheter inte bara mot mig. 2006 startades även Olympicaskolan i Skålö. Motståndarna var många och försökte att sabotera etableringen av friskolan och det var inte enbart ”sossar” om ni vill tro så. Vi har flera utbildningsfientliga politiker och chefer i kommunen. Kolla VDUF misslyckandet.

WOH

Ekonomiska lögnen mot Olympicaskolan. Weigel och hans rektorer hade räknat en förlust på 1,32 miljoner pga. personalkostnader mm. Jag kunde på plats räkna ut det motsatta nämligen en vinst på 350 000 kronor för kommunen. En del av de inblandade cheferna hälsar fortfarande inte på mig. Avslöjanden av chefernas inkompetens utvecklades till hat och diskriminering som fortsätter än i dag.

Politikerna är glada för avslöjanden av chefernas misslyckanden då de själva inte törs framföra det och cheferna är nöjda med hotet, ni gör som vi säger annars kan vi inte hjälpa er. Jag säger ”köp ut dem nu” för misslyckande är redan ett faktum.

Värre ska det bli. 2008 kom den stora Rindi skandalen. Sedan början av installationen försvann 2,3 miljoner kronor årligen till Rindi utan att någon hade noterad det eller visste om det. Hur kan det bli så? Varför fanns det en ekonomichef? Varför fanns det en K-chef? Varför fanns det nämnder? Vad gjorde KS innan vi kom in? Vad gjorda partiernas gruppledare? Var tog pengarna vägen? Hur hade det slutat utan Kommunpartiets grundare Wahan Harutun?

WOH

Då varande KF-ordförande sa till mig Wahan den frågan är för svårt för förvaltningen och politiken att lösa. Är det ok för dig att göra om det till en interpellation och vänta med svaret till näste KF-möte. Frågan var ställt av en proffspolitiker respektfull till en förtroendevaldperson som precis hade avslöjat dem styrandes inkompetens, då kan svaret inte bli annat än ja. Ärendet fick lösas av konsulter, kommunens ekonomi-chef var inte kvalificerade för den uppgiften.

Varför kunde kommunens ekonomer inte räkna ut var pengarna hade tagit vägen? Inte 2006, inte 2007 och inte 2008. Förstår ni varför hatet mot mig blev större och större efter varje avslöjande. Gång på gång nya avslöjanden och bevis på inkompetens. Istället för att lämna sina platser till förfogande och släppa fram kunnig folk, organiserade de sig mot mig. Några förvaltningschefer och politiker kom efter valet 2010 överens om att isolera mig.( Ni som vill höra insider informationen vid Alliansens stormöte får ringa till mig).

På ena sidan, mobbar dem och trakasserar mig och på andra sidan vill de att jag ska hålla tyst och informera dem om sina kontinuerliga misslyckanden. Det kallar dem för lojalitet.

Kommuninvånarna är mina uppdragsgivare och får hela partiets och min lojalitet. Jag kommer inte att ljuga för dem för att stödja inkompetenta chefer och några få korrupta politiker.

Wahan Ohaness Harutun Grundare och ordförande Kommunpartiet


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.