Att pressa 4 kantiga klossar i runda håll!

”Det är sorgligt hur Centerpartiet missbrukar demokratin. Tillsammans med tjänstemannaväldet har man skapat ett samhälle där man inte längre vågar säga vad man vill och där man måste hålla sig väl med makten

Efter att två delar om ekonomin är skrivna vill jag avsluta med att bekräfta att revisorernas rekommendationer att bevilja Ks ansvarsfrihet godkänns inte av mig (när socialchefen ber Ks om ursäkt för att inte ha upptäckt ett minus på 17,6 miljoner kronor då har man tappat kontrollen och får inte beviljas ansvarsfrihet). Alla vi vet att misslyckandet är redan presenterat. Båda förvaltningscheferna och politiken har redan ett svar för sitt nästa misslyckande.

Den 31 augusti 2018 svarade jag följande om vad Kommunpartiet hade tillvägabringat/uträttat för kommunen och dess invånare. Vi är en av de mest misskötta kommuner trots att vi har haft stora resurser för att lätt kunna ha och behålla en ekonomi i balans. 

Under de kommande åren måste vi ta krafttag i ekonomin och hitta nya långsiktiga lösningar genom att följa Kommunpartiets rekommendationer som praktiserades mellan åren 2011 till 2013/2015 och som ledde till en ekonomi i balans. Detta för att kunna ägna oss åt att få en bättre skola, vård och omsorg etc. Har vi inte ordning på ekonomin så kommer det att gå ut över verksamheterna och därmed ”brukarna” ganska brutalt. 

Budgetunderskott på 13 miljoner 2017 och 27,6 miljoner 2018, erkänner nu förvaltningen själva att de inte kan mäkta den ekonomiska krisen genom besparingar. Det har jag redan i april 2017 varnat för. Jag upptäckte nämligen att man höll på att pressa fyrkantiga klossar i runda hål.

Jag kunde även efter en noggrann analys konstatera att man har kapitulerat för chefernas inkompetens och nu hamnat i den förstörande effektiviseringskrisen. Vi nu i juni 2020 skriver 35,5 miljoner kronor deficit som i verkligheten är över 57 miljoner kronor och en massa inkompetenta chefer och maktlösa politiker som sammanbundit sig och propagerar mot KP och dess ledning. Dags att lära sig säga sanningen och bli av med lögnare.

Efter så många år av misslyckanden ser jag ingen annan lösning än att flera chefer snarast möjligt måste bytas ut, men helst även några styrande politiker.

Vi har hittills sett till att en ny skola byggdes i Dala -Järna, en ny brandstation i Vansbro, ett nytt LSS boende i Vansbro som skulle ha varit klart. Vi har varit den drivande kraften bakom investeringar i Snöå skidstadion och aktivitetsparken i Vansbro som pga. ledningsbrist aldrig tycks bli klar. Vi är den starkaste drivkraften i kommunen som bidragit till att börja med om/nybyggnaden av Bäckaskog och inte minst förskolan Jofsen som utan vår handlingskraft och vilja ännu inte skulle ha blivit klar under lång tid framöver.

Allians partierna med LPo, S och V partier inkluderade under ledning av Centerpartiet har än en gång helt enligt Centerpartiets traditioner misslyckats som vi hade förespått. Vi kan igen konstatera att även den nya k-chefen fortsätter som vanligt att misslyckas och överträffar sina föregångare och slår rekordet. Håll er till sanningen, att ljuga är inte lösningen till framgångar.

Det sägs att några S och V politiker har lärt sig uttryck av partiboken och mer vet de inte. Jag ska ta några uttalanden av vad ledande inkompetenta Vansbro Centerpolitiker har skrivit i tidningar de senaste tre åren. Retoriker som kopierar andra men inte vet hur de ska agera för att inte misslyckas om och om igen. Det vill säga mycket snack men ingen verkstad.

Tidningen skriver: Miljonunderskott i Vansbro kommun: − Jag har gett kommunchefen ett tydligt uppdrag att ta fram en fördjupad analys och förslag på åtgärder för att hålla budgeten, säger kommunstyrelsens ordförande, Stina Munters (C).

– Vi har haft osäkra prognoser tidigare, det är helt klart ett förbättringsområde men det har alltid löst sig i slutändan, fortsätter Stina Munters.

Dessa tydliga uppdrag får de varje år, misslyckas och väntar på nästa uppdrag för att misslyckas året efter igen. Vakna det räcker med misslyckanden. Den här gången blev lösningen en rekord budget underskott på minus 35,5 miljoner kronor Stina Munters är det lösningen du ville? Eller blev det bara så? 

Före valet 2018 skrev Annelie Hultgren i tidningen följandet – Vi vet redan nu att vi vill ha en genomlysning av hela verksamheten och det funkar inte att ha en osthyvelprincip, det måste till kraftfulla åtgärder. Samtidigt får det inte bli några ogenomtänkta beslut, det måste fungera på sikt och vara hållbart, säger Annelie Hultgren, ordförande i centerpartiet i Vansbro. Jag rekommenderar att Annelie håller sig till skolan.

Har Centens ordförande Hultgren fått fel genomlysning eller ingen als? Det blev ju bara ogenomtänkta beslut med ett rekord budgetunderskott på 35,5 miljoner kronor.

Inkompetensen inom politiken leder till hat och maktmissbruk som C håller på med i vår fina kommun, men det hör inte hemma i politiken. Försök att göra ett bättre jobb i skolan. Den här retoriken har vi hört tidigare av k-chefen, alliansens politiker och Ks ordföranden med samma resultat, nämligen ytterligare försämringar.

Det som behövs nu (läget är akut) är nya kompetenta verksamhetschefer och en ny politisk ledning. Alliansen med hjälp av S & V under ledningen av Centerpartiet var som jag 2017 konstaterade en plåga för kommunen och så kommer att förbli.

Det är sorgligt hur majoriteten missbrukar demokratin. Man har skapat ett samhälle där man inte vågar säga vad man vill och där man måste hålla sig väl med makten.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.