Behöriga lärare med högre löner

Demokrati till varje pris WOH

Hej och välkomna till Kommunpartiets hemsida, här får du nu anonymt (om du så vill) skriva om det du tycker är viktigt och/eller intressant som du vill dela med dig. Enda kravet vi har är att ni respekterar andras åsikter och inte agerar kränkande.

Varför startar vi om det här forumet igen? Svaret är enkelt, jag ska försöka förklara det. Redan innan valet 2014 knäcktes Falu-Kurirens redaktör till tystnad. Politiken och förvaltningens krav var att sluta lämna utrymme för oppositionen (Kommunpartiet) att yttra sig i tidningen.

Efter att ha knäckt honom fick han vara med i ”bloggen” som leds av en politiker som anser Kommunpartiet vara ett hot mot det fragila partiet han leder. Redaktören verkade vara stolt över att få vara med i ”bloggen” då han berättade det för mig. Gruppens syfte är att organisera förvaltning och politik mot mig, trots att de styr efter kommunpartiets rekommendationer.

Värre blev det efter att FK och DD slogs ihop, hierarki etablerades och demokratin blev en fars för redaktörerna. Nu fanns det ingen tidning som kunde konkurrera mot chefen. Vi får inte yttra oss mot verksamhetschefers lögner i tidningen och vi får inte göra vår röst hörd. DT. SE har tagit över makten och redaktörerna är skrämda och får enbart skriva om vad kommunen tillåter. Naturligtvis får de skriva om hästar och bilolyckor om inte Wahan Harutuns namn nämns.

Andra anledningen var då K-chefen tvingade en kommunanställd som administrerade en fackbok blogg (dialog Vansbro kommun) att lägga ner p.g.a. att några personer hade avslöjat K-chefens partikamrats (C) förflutna. K-chefen hade själv anställt sin partikamrat i kommunen som vi beskyllde honom för att vara svågerpolitik.

För tillfället är jag i konflikt med förvaltningen angående anställning av ej behörig lärare som ska leda klass tre för att klara det nationella provet, trots att det fanns fem sökande behöriga lärare. En behörig lärare anställdes inte för att ”han var olämplit” och den andra krävde bättre lön.

Men en sak är säkert, lärarlönerna måste höjas och obehöriga måste ersättas med behöriga lärare inte med fler ”förstelärare”.

Vi inom Kommunpartiet kan inte längre acceptera förvaltningens planerade försämringar inom skolan genom att inte anställa behöriga lärare och därmed avsiktligt försämra våra barn/barnbarns framtid i skolan.

Det räcker inte mer att cheferna tar ansvaret för sitt misslyckande, nu kräver vi att de tar konsekvenserna för sitt felaktiga agerande, med andra ord lämnar sina skrivbord till kunniga personer.

Kommunpartiet, Alternativet för kommunens bästa

Wahan Ohaness Harutun


Kommentarer

Behöriga lärare med högre löner — 2 kommentarer

  • Tack för kommentaren ”Morsan”.
   First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. Mahatma Gandhi.
   Det blev så. Vid det senaste KS mötet, vann vi. Det var första gången då man vid ett Ks möte diskuterade lärares och andra personallöner. Jag hade anklagat dem för att medvetet har förstört våra barn/barnbarns skol- gång genom felaktiga beslut till besparingar och jag kräver ändringar inom personalledningen.
   Man behöver en behörig lärare till klass tre för att ta dem genom det nationella provet. Man söker en fritidspedagog och anställer istället en obehörig personal. De sökande behöriga lärarna med lärarlegitimation anställdes inte p.g.a. att de krävde bättre löner.
   De ville diskutera med mig varför man hade anställt en obehörig personal samtidigt förklarade man för mig att hon inte ska undervisa i klassen. Varför anställer man en personal som lärare om hon inte ska undervisa klassen? För mig fanns inget att diskutera om. Både förvaltning och politik måste visa mer respekt mot medborgarna och sina egna väljare. Sanningen kommer alltid fram.
   En ansvarig tjänsteman förklarade att ”istället för att diskutera med varandra håller vi på att kriga mot varandra”. Jag blev imponerad och samtidigt bestört. Vad gäller ”kriget” får stå för dem. Jag krävde och kräver behöriga lärare för våra barns framtid, spara får de göra på konsultkostnader och projektlederna.
   Diskussionerna om lärare och övriga personallöner har vi tvingat fram och vi kommer att se till att lönerna ska höjas.
   Tack för din kommentar ”morsan”.
   Vi är alternativet för kommunens bästa.
   Bästa hälsningar Wahan O. Harutun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.