Behövs Socialdemokraterna

Politiskt plattform eller poster? foto mon. WOH

Politiskt plattform eller poster? foto mon. WOH

I ett kommentarinlägg till Falu kurirens artikel ”läsplattorna blir kvar för toppolitikerna” publicerat den 22 oktober 2013 skrivet av redaktör Berit Djuse, lovade jag att skriva och besvara två frågor. Det första var att jag ska svara på frågan om kommunens största politiska parti ”arbetarepartiet socialdemokraterna” om det partiet överhuvudtaget behövs i Vansbro kommun?

Svaret på frågan är att partiets politiska passivitet och dess beroende av Centerpartiet gör dem onödiga i politiken.Faktum är att det Socialdemokratiska partiet i Vansbro kommun har sedan valet 2006 varit inte enbart ekonomiskt, men i ännu större grad även politiskt en stor belastning för utvecklingen i vår fina kommun. Dags för gräsrötterna att agera igen.

2006 till 2010 befann de sig i ett paralyserat tillstånd och från och med 2010 som kommunens största parti underkastade de sig centerpartiets ledning för att få några poster för att inte hamna i samma situation som 2006. Man kom överens för att tillsammans inom den stora Alliansen bilda en front för att isolera Kommunpartiet som hade blivit ”vågmästare” partiet. Se vår artikel om den politiska prostitutionen.

När kommunens största politiska parti vid nästan alla KF möten inte öppnar munnen, ja då har man stora problem och bevisar ansvarslöshet. Då är det bättre att stanna hemma. Den politiska krisen socialdemokraterna tvingat oss i gör att någon Centerpartist och några chefer styr kommunen som de behagar.

Facit är om Socialdemokraterna inte hittar en ledare som accepteras av en del andra partier snarast möjligt kommer kaoset att fortsätta även vid nästa mandat period. Socialdemokraterna kommer aldrig att ha majoritet för att styra kommunen och befria sig från Centerpartiet. Med andra ord fortsatt politisk och ekonomisk kaos om inte Kommunpartiet vinner stort nästa september.

Rösta på kommunpartiet för kommunens bästa den 14 september 2014.

Svaret på nästa fråga kommer snart.

Wahan Ohaness Harutun

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.