Brist på resurser eller brist på kompetens?

Söderåsen kan vänta. Vi har inga pengar. Foto WOH

Vi läser i tidningarna och hör på radion och ser på Tv att många kommuner behöver mera ”resurser”, det vill säga mera pengar för att klara uppgifterna. Det vore naivt av mig att säga att det inte är så fallet för det är många kommuner som inte klarar sig utan statsbidragen. Men beror det verkligen enbart på brist på pengar. Jag säger nej och hänvisar till resultaten i Vansbro och Älvdalens kommuner. Älvdalen har ett positivt resultat på 25 miljoner kronor, men har problem i skolresultaten och det gäller de ekonomiska och utbildningsmässiga resultaten.

Värre ser det ut hos oss i Vansbro kommun här anger kommunledningen ett deficit på 25 miljoner kronor (sanningen är runt 35-40 miljoner kronor) och har inte bara dåliga skolresultat, men det gäller nästan alla övriga verksamheterna. När det gäller Vansbro kommun vet jag att det inte går att klaga på brist av resurser, snarare bristen på kompetens och politikernas resignation är anledningen till misslyckanden.

Vi måste börja hota politiker som Harutun för att klara oss.
Foto WOH

Verksamchefernas besked till politikerna var enkelt och tydligt har ni inga bättre förslag (det har dem aldrig haft och kommer utan oss inte att ha det heller) då måste ni göra vad vi verksamhetschefer säger och så blev det. Nu har förvaltningen sedan länge börjat köra KPs politik i ett försök att få ordning i kommunens ekonomi, men dessa är bara kopior och utan originalet (Kommunpartiet) kommer de tyvärr att misslyckas igen. Vad gör politikerna då? De är överrumplade och handfallna och har nu börjat tävla om vem av dem är duktigast att vifta med svansen. Wahan är inte med i tävlingen och det kommer att bli svårt för mig att utse en segrare, alla är duktiga och erfarna arvodesjägare, presterar bra när det gäller osanning, men troligen blir det en Vänsterpartist som får pokalen av mig. En pokal som man inte kan vara stolt över. Jag tycker att det är synd om Vänsterns veteraner och inte minst de yngre politikerna.

Troligen kommer jag att publicera flera korta sanningar i framtiden, annars hinner jag inte med Vansbro kommuns och dess politikers lögner och propaganda spridning. Jag förväntar mig även att de demokratiska krafterna börjar kommentera och skriva vad de tänker om maktmissbruket och svågerpolitiken och egenintressen på den här sidan.

Wahan Ohaness Harutun. Grundare och ordförande Nås, Dala-Järna, Vansbro, Äppelbo.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.