Budget 2016

Leder avundsjuka till mobbing och diskriminering? Ja, vill jag påstå.

Den 12 januari 2016 var vi för nionde gången kallade till ett extra Ks-möte för överläggningar och beslutstagande av budget 2016 som skulle ha varit klar redan i november 2015. I den här rapporteringen kommer jag att koncentrera mig på budgeten och den stora Alliansens beteenden mot KP/SD representanten som är det enda oppositionspartiet i kommunstyrelsen.

ser du en häst eller groda?   fotomontage WOH

ser du en häst eller groda? fotomontage WOH

 

Alliansen hade som vanligt i förväg kommit överens om beslutet och därmed gick ordet till T. Larsson som lade fram yrkandet som samarbetspartierna C, S, Kd, och övriga hade kommit överens om. Därefter fick jag ordet och jag måste säga att ordförandens agerande förvånade mig, hon prioriterade inte sin egen partikamrat som det alltid tidigare har varit.

Attsats ett hade vi inget att säga om då verksamheterna hade ett budgetbehovskrav på 25 miljoner kronor som de själva genom sin okunnighet har orsakat. Efter alla dessa år och 36 miljoner konsultkostnader (2015 ca sju miljoner) varde  inte ens kompetenta att renovera en enda lekplats. P.g.a. inkompetensen inom förvaltningens och de förstörande socialistisk-kommunistisk-politiska krafterna inom S & C har budgetbehoven de senaste fem åren blivit tvåsiffriga.

Den nya K-chefen som jag tror på är nu hoppet för kommunen.

Attsats tre är vardagstrams som politiker och förvaltning menar demonstrera beslutsamhet som de aldrig har haft. Under attsats två kände jag mig tvungen att upplysa förvaltning och politik om vad vi tycker om de nio punkterna som förvaltningen skulle utarbeta ett förslag om till lösning. Jag förklarade att jag inte håller helt med vad TL förklarade.

Jag har för lite information om Busslinjen till Kättbo som ska avvecklas, för lite information om busslinje 121, jag vet att familjeteamet var en kompis- beställning och kan avvecklas, jag vet att vi säger nej till att avveckla träffpunkter inom äldreomsorgen och jag berättade vilka åtgärder som kan tas istället, men jag lade inget förslag och krävde ingen förslagsändring heller. Förslagen fanns ju redan. Vi säger nej till nedläggningen av biblioteket i D-J och tycker att tidningen ”Uppdrag Vansbro” istället skall läggas ner. (besparing över 1,5 miljoner plus möten och konsultkostnader).

Som sagt jag lade inget förslag, men jag krävde bestämt och kunde se att ordföranden noterade kravet om att i alla utredningar i framtiden, hänsyn ska tas i enlighet med FN: s Barnkonvention som jag redan 2004 hade ställt klar och som beslutades om 2007 efter att ha blivit kallat för Wahans/Hedemoras barnplan.

Då är frågan varför blev några centerpartister förbannade?

Nu vill jag inte prata om splittringen inom Centerpartiet eller socialdemokraternas underkastelse, men jag kan bekräfta att vi redan har bestämt oss för vilken sida vi kommer att stödja. Varför blev de förbannade? Här spelar flera skäl en roll, ett är partiernas storhetsvansinne. Genom den politiska prostitutionen mellan C och S menar de att vi inom oppositionen (ett mandat mot tio i Ks) ska hålla tyst, problemet för dem är att vi har kompetensen och de måste hålla sig till vad konsulterna ha bestämt.

Men utslagsgivande var mitt inlägg som gjorde att de kände sig värdelösa och som framkallade mindervärdighetskomplexen som i sin tur utlöste aggressiviteten hos några nybörjare.

Det är nämligen så att vi varje år måste få lyssna på samma melodi. Både förvaltning och politik tror och är fixerade på att enbart försämringar i servicen är lösningen. Detta är inte lösningen. Vi har inget mer att offra. Vi har inga 25 miljoner till förvaltningen. Vilka det är som blir lidande. Lösningen för en hållbar besparing och glesbygd utvecklingen måste ske genom en konstruktiv omstrukturering av organisationen. Vi måste ha klart för oss att en del högt uppsatta chefer som inte klarar sig utan konsulthjälp måste genast bättra sig eller ställa sina platser till förfogande.

Kommunpartiet för kommunens bästa

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.