Centerpartiets stordåd mot medborgarna !

Stålbad väntar Vansbro kommun skrev Falu-Kurirens redaktör Sven Thomsen den 20 september 2017.

Vem är egentligen överraskad? Inte jag och inte heller experterna inom politiken och cheferna som mörklägger sanningen.  Jag har redan på måndag kväll vid KF mötet förklarat att förvaltningen är slut och klarar inte att styra belastningen av kostnaderna i rätt riktning. Att förvänta sig hjälp av de inkonsekventa politikerna är en utopi.

För några månader sedan förklarade jag för kommunstyrelsen vad jag tyckte om de styrande grupperna som alltid leds av två C och en S politiker, av flera så kallade ”höga chefer” och konsulter. På mina anklagelser såg jag några nickande politiker och chefer, men aldrig någon kommentar. Man var medveten om sitt misslyckande, men man satsade som vanligt på mörkläggning igen.

Sent på onsdag kväll läste jag följande e-post: Med anledning av att det figurerar uppgifter i media om att räddningstjänsten i Vansbro har belagts med ett sparkrav på en miljon kronor, vill Vansbro kommun komma med följande förtydligande: Det finns i dagsläget inga beslutade sparkrav.

Enbart med detta meddelande bevisar kommunledningen sin vanmakt. Långt innan vi fick Löfvens flyktingpengar visste vi att vi är i kris. Men man ville som vanligt mörklägga sanningen, istället för att ha annonserat sitt misslyckande och bett medborgarna om ursäkt.

Vem tipsade tidningen? Härmed vill jag  tacka personen för det.

Vi är beredda. Foto WOH

Var det någon av politikerna som på det sättet ville tysta ner mig och min kritik? Eller var det någon av förvaltningscheferna själva som inte längre orkade att hålla tyst? Det var ju lättaste sättet för både politiker och förvaltning för att äntligen bli av med trycket av att kontinuerligt vara tvungen att ljuga.

Enbart några få politiker och chefer har varit närvarande vid dessa förhandlingar. Eller fanns det fler vid dessa möten? Några av Larssons kritik mot mitt framförande vid KF mötet blir nu tydligare. Var Larsson närvarande som konsult?

NL Andersson (alltid beroende av KD Larssons åsikt) och S Munters pratar om avskaffandet av ungdomsgården, simhallen, kulturskola etc. Ni bevisar enbart okunskap och avsaknaden av ledarskap och omdöme. För att behålla en långvarig balans i ekonomin och därmed ordning och reda inom skola, vård och övrigt måste ni först vakna. Jag vill påminna Stina Munters att ni med hjälp av S och KD har styrt kommunen in i en kris utan dess like i hela kommunens historia.

Facit är och det kanske låter lite för komplicerat för en del politikers och chefers förstånd , men problemet är inte enbart avsaknandet av  några miljoner kronor.

Frågan nu är varför misslyckades ni?

Svaret är att några av er måste gå. Här saknas ledningsförmåga. Vi behöver nya chefer med kompetens och politiker med omdömesförmåga.

Det är inte acceptabelt att ni vart fjärde eller femte år bestraffar våra barn, unga och gamla p.g.a. er oduglighet. Inte heller är det acceptabelt att ni  ska behålla ert jobb och upprepa stordådet om fyra/fem år igen.

Wahan Ohaness Harutun


Kommentarer

Centerpartiets stordåd mot medborgarna ! — 1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.