COVID – 19 Aårsmöte 2020

Kommunpartiets årsmöte och Coronasmittan

Fredagen den 13 mars träffades Kommunpartiet för sitt femtonde årsmöte 2020 som blev påverkad av Coronasmittan. Tre aktiva och två gäster lämnade besked att inte närvara pga. smittorisken. Det vore inte likt Kommunpartiet om ledningen inte hade tagit de nödvändiga åtgärderna för att ha ett lugnt och säkert möte. Ledningen var förberedd för mötet och ordföranden Wahan Harutun som blev återvald tog tempen på alla närvarande och mötet kunde börja. Årsmötet beslutade även fortsatt förtroende till Annika Nordin som vice ordförande och Elsmari Harutun som partiets sekreterare.

En del viktiga ärenden för partiet som antalet behöriga lärare, det kontinuerliga ekonomiska fiaskot, dåligt fungerande hemsjukvård och inte minst de höga konsultkostnaderna. Demokratiberedningens politiska misslyckande att vitalisera Kommunfullmäktige som tvingar fram nedläggningen av Demokratiberedningen och chefernas ansvarslösa agerande som ledde till en anmälan mot verksamheten ”trolöshet mot huvudman”. Tolv års Demokratiberedning utan verksamhetsplan kan inte fungera.

Ytterligare diskussioner ledde till anklagelser mot pressen och journalisternas ensidiga rapportering av läget i kommunen. Kommunpartiet som ensam opposition kräver lika behandling och rättigheter som den styrande Alliansen.

Åtgärderna med de 90 punkter som förvaltningen tvingar politikerna att besluta om kommer som så ofta enbart bidra till försämringar för kommuninvånarna. Kommunpartiet kommer liksom 2019 inte att godkänna förslaget och kommer att kräva ett komplett förtydligande med konsekvenser.

Som KP: s ordförande anser jag ”förvaltningens” 90 punkters besparingsförslag lika värdelösa som 2019 Åtgärdsplan.

Wahan Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet.

Den här förklaringen hade jag skickat till tidningen för publicering, men tidningen publicerade en otäck och ensidig attack riktad personligen mot mig. Den här attacken bevisar att tjänstemannaväldet är desperat och politikerna är rädda att säga emot.

Min berättelse om kaoset inom förvaltning, politik, de kontinuerliga ekonomiska misslyckandena och repressalierna mot mig kommer jag förhoppningsvis kunna börja publicera första delen av redan till helgen. Jag hoppas att Runnberg läser vad jag skriver och går igenom vidrigheterna mot mig. I nu läget är det en tävling mellan enstaka politiker under ledning av tjänstemannaväldet, några C och KD politiker med stöd av en V politiker. Uppdraget är vem som kan hitta på de bästa åtgärderna att isolera KP. För närvarande leder förvaltningen med ett förslag från C.

Mina faktaberättelser kommer att börja från ”nu läget”, Tillbaka till åren 2003-2004 vid mötet i Församlingshemmet i Dala-Järna och slutar efter nuläget och beslut gällande förvaltningschefernas/politikernas trolöshet mot huvudman.

Låter lite komplicerad? Det blir så när man bevakar demokratin och rättvisan för kommunens bästa. Även chefer måste stå för sina brott.

Wahan Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.