Dalarnas Radio P4!

I dagens/kvällens intervju den 2020-09-29 med Radio Dalarna förklarade jag att alla Kommunpartiets fyra ledamöter är inom riskgruppen och vi kommer inte att närvara vid Kommunfullmäktigemöten så länge folkhälsomyndigheterna inte officiellt ändrar sina rekommendationer.

De senaste dagarna har jag pratat med Ks-ordförande S Munters och chefssekreteraren A Jansson som försökte att ”förmå” mig acceptera att delta vid ett KF-möte. Dessa personer och många fler vet att de missbrukar makten, men törs inte öppna munnen mot Weigel.

I intervjun ljög Weigel att en av våra förtroendevalda inte tillhör riskgruppen Det är ett förtal men jag är inte beredd att förnedra mig till den nivån av en lögnare. Jag har skrivit om i ärendet ”trolöshet mot huvudman” där flera chefer visat sig vara lögnare. Även Weigels misslyckande och lögner nämndes vid det tillfället. Weigel var, är och kommer att förbli en lögnare.

Politiken och cheferna hade sex månader tid på sig att ta fram ett acceptabelt sätt för distansmöten men satsade istället på att ljuga sig ur affären medvetna om att ingen kommer att öppna munnen mot dem.

Vi är lokomotivet i kommunpolitiken !

Jag har vid flera tillfällen konstaterat att politikerna och ansvariga inom förvaltningen inte har den kompetensen som behövs för att klara sina uppgifter utan konsulthjälp och det har de bevisat än en gång. Med uttalandet ”att kommunen i nuläge varken har den personella eller de tekniska resurserna för att genomföra ett sådant möte. Sorgligt att ledningsgruppen inte är kompetent att komma med en lösning. Varför sitter de då på sina bekväma stolar.

Maktmissbruk, svågerpolitik och egenintressen är vad som gäller för att lägga locket för sina misslyckanden.

”Wahan vi har inga pengar och det är politikernas fel, inte chefernas !

Höga chefer börjar erkänna att det inte finns några pengar och anklagar politikerna för de kontinuerliga misslyckandena. Det är en bekräftelse för mina påståenden. Faktum är att Allians partierna plus S & V under det destruktiva centerpartiets ledning har ruinerat kommunens ekonomi, nu även på bekostnad av demokratin. Trots allt fortsätter de att ljuga och lura sig själva och folket.

Till sist men inte minst även politikernas ”gruppledarnas” rädsla att bli utsatta för Centerns repressalier och bli av med sina arvoden.

Kommunpartiet konstruktiv och ansvarsfull politik!

Faktum är att ledningsgruppen och därmed politik och förvaltning har misslyckats med att klara ett fungerande och säkert distansmöte för att undvika covid-19 spridning och vill tvinga mig och mitt parti att riskera bli smittade för deras inkompetens skull.

Ledningsgruppens svar är som vanligt ”du kan överklaga”. Innan man rekommenderar till överklagande måste man förklara att man har gått igenom ärendet och är övertygad om att beslutet klarar alla lagliga krav. Det gör inte det här beslutet.

Jag kommer att överklaga KF-mötet den 29 september 2020 och därefter får vi se.  

Man kan söka förklaringar och analyser för att tydliggöra misslyckandenas skäl, men faktum är att Weigel inte har haft kompetensen för sina uppdrag.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.