De ansvarslösa

Vi ska hålla informationsmöte nästa vecka och om vi redan då klarlagt vad vi tycker skulle vara olyckligt, dessutom är det ingen självklarhet att vi ska ändra översiktsplanen. Torsten Larsson Kd. i FK

Kommunstyrelsens ordförande PA Westhed och hans förste vice ordförande G Magnussons beslutstagande om att revidera översiktplanen är helt absurd och bevisar kortsiktighet och förhandlingsinkompetens. Jag trodde att vi politiker blir valda för att arbeta för kommunens bästa, men det verkar som om motsatsen är mer populärt hos en del C, V och S ledare. När det gäller PAW så vet vi att det inte går att lita på honom, han står aldrig för det han säger och visar enbart aggressiva beteenden mot folk han inte kan köpa eller tvinga till tystnad.

Gunnar Magnusson och S-partiet som var paralyserade den före mandatperioden (det gäller även Nall Lasse) som inte vill lämna från sig sina poster till kunniga inom sitt parti, är glad att få sitta i PAW: s knän för att trotsa sitt parti som vill bli av med honom.

Innan jag analyserar utgången av förslaget om revideringen av översiktplanen vid nästa kommunstyrelse möte den 28 augusti 2012 vill jag förtydliga kommunpartiets ställningstagande och de grunder som övertygat oss till det beslut vi har tagit.

Som vanligt är kommunpartiet först igen att ta ett definitivt klokt beslut om ett svårt och viktigt ärende. Ett ärende som har splittrat flera partier. Den 21 augusti kommer vi att ha ett möte med gruppen Borta med vinden och därefter kommer vi att protokollföra beslutet. Ett protokoll som inte kommer att förfalskas som kommunen har som vana att göra efter möten med utskott och nämndernas protokoll.

Kommunpartiets krav är att leda öppna förhandlingar med Bergvik först innan ändringar i översiktsplanen görs. Man pratar om en investering på 4,5 miljarder kronor som är 4500 miljoner kronor, den summan är flera tusen gånger mer än vad Ikea investerar i Borlänge och som ger mer än 300 – 400 garanterade arbetsplatser mm för Borlänge kommun.

Därför är kommunpartiets krav en stor summa på flera miljoner kronor som startavgift och en summa per kw/h kilowatt timme från första början och som fortsätter att gälla även efter försäljning/ägarbyte. Förhandlingarna måste föras av jurister och vara inspelade för att undvika korruption och andra otrevliga ej önskvärda förfalskningar som sedan årsskiftet 2010 har blivit vardagsmat inom de styrande i kommunen. Med dessa pengar skall vi inte bara investera inom vård och skola och andra förbättringar inom kommunsektorn, utan även subventionera elen för kommuninvånarna och våra företag.

Dessa åtgärder kommer att öka invandringen till vår kommun som PAW och likaså hans föregångare Larsson, Magnusson med flera misslyckat med som vi kunde läsa i Falu Kuriren nyligen. Den här affären måste leda till att kommunen blir snarast möjligt skuldfritt annars får det vara. Bergvik kan försöka hos Ludvika kommun igen eller varför inte Stockholm eller Göteborgs skärgårdar.

Vattenkraftsetableringar och utbyggnader i norrländska kommuner har inte bidragit till nämnvärda eller märkbara förändringar i berörda kommuners ekonomi. Kommunpartiet kommer inte att acceptera fel som andra redan har varit med om och är benägna att sätta nya normer vid förhandlingar med Bergvik för vår kommun och dess invånares bästa.

Som jag tidigare har sagt kommer det hela att likna ärendet med brandstationen. Den politiskt vilde och före detta socialdemokratiska kommunalrådet G Magnusson agerande kommer att vara helt ointressanta. Han är tvungen att följa Westheds diktat för att få behålla sina poster.  Men som sagt i det här ärendet är hans underkastelse för att behålla sina poster lika med noll. Viktigt är hur Kristdemokraterna eller moderaterna kommer att rösta. De utgör den största riskfaktorn vid den voteringen.

Om Alliansen och Magnusson voterar för förslaget kommer ordförandens röst att avgöra utgången. Därför är det M eller Kd som är den största osäkerheten för att förslaget kan klubbas igenom. Vad har Westhed att betala med den här gången? Vårdnadsbidraget eller valfrihet inom vården som han redan sålt till V & S för att tillfredställa sitt ego och egen maktbegär?  Hur agerar Magnusson då? Han är köpt av Westhed, men till vilken nivå törs han förnedra sina partikamrater? Vad händer om halva kommunstyrelsens ledamöter lämnar mötet? Vårdnadsbidraget är sålt på bekostnad av ett årligt inkomstbortfall med över2,5 miljoner kronor till förmån för Adium. Jag är optimist och tror att även om det inte blir Kommunpartiets förslag kommer det att bli ett nej till Magnusson/Westhed slampiga förslag.

S kan ändra på den skamliga situation de hamnat i pga. Magnussons ohederliga beteenden. Det tekniska samarbetsavtalet mellan S och C (prostitutionen) har redan upphört att gälla i februari 2011 med andra ord finns det inget avtal som S måste hålla sig till om nu Magnusson och Nall Lasse inte har ljugit för mig och sitt parti och det finns ett hemligt avtal som dessa två har skrivit på utan partiets vetande.

Jag hoppas att S-partiet snarast möjligt får ordning i partiet och går i opposition. Jag uppmanar alla partier att ställa sig bakom kommunpartiets förslag. Kommunen behöver mer heder inom politik och förvaltning låt oss sätta stopp för maktmissbruk och svågerpolitik.

Wahan Ohaness Harutun

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.