De kräver högre arvoden, vi kräver mer värma för våra kära!

Som tidigare lovat ska jag nu berätta lite om utbrottet den före detta centerpartisten Pär Skagerling som nu hoppat över till Moderaterna framfört i Kommunfullmäktige mot mig. Jag tycker att det var bra gjort av Pär att lämna Centerpartiet som har blivit en plåga för vår fina kommun. Faktum är att jag inte kan påverka andras hat, avundsjuka och mindervärdighetskomplex.

Jag framförde att jag var glad att vi nu har fått en regering. En ”regering” som får kritik för att Anders Ingvar Ygeman blev Sveriges energi och digitaliseringsminister. Ygeman var tidigare Sveriges inrikesminister och därför kritiken.

anders Ygeman minister

Men Skagerling och Company dvs. Allianspartierna som kritiserar Ygeman på risknivå glömmer att de själva här i Vansbro utsett en utskottsordförande och som vill fördubbla sina arvoden trots att personen i sitt tidigare uppdrag inte har fått beviljad ansvarsfrihet. Dessa politiker har ju misslyckats med sitt tidigare uppdrag. Vad är då skillnaden mellan dem och Ygeman?

Det mesta jag blev förbannad för var att jag en dag tidigare själv såg och erfor att  grinden ner till rehabiliteringssalen (Bäckaskog) inte fungerade och detta utgör en hög olycksrisk och även att nästan alla fönster i avdelning två är otäta. Vid en utetemperatur på minus 4 grader är det enbart 10 C grader inne i rummen där våra kära gamla ligger och betalar dyr hyra för att få frysa.

Ännu värre var hans kommentar att det är ju bara en återremiss. Typiskt Vansbro- politikers beteende, attackera  (mig) Harutun för att bli accepterade av tjänstemannaväldet! Det här kallar de lojalitet mot varandra. Jag är lojal mot mina uppdragsgivare som är folket.

Reglementen är antagna i november 2011 och ska gälla från 20190101-2022, men nu efter mindre än en månad ska de revideras och arvoden ska höjas till mer än det dubbla  pga. att ordföranden kräver högre arvoden. Lagt kort ligger och personen i fråga kan avstå från att ta posten som ordförande. Det är ni själva som har förstört ekonomin.

Det verkar som om kommunledningsgruppen är de enda som vägrar att förstå sitt misslyckande och kaoset de har styrt oss i.

Söderåsen, sista chansen? WOH

Personalpolitiken fungerar inte, hemsjukvården fungerar inte, sjukvården fungerar inte, ingen IFO chef, ingen k-chef, ingen fastighetschef, ingen kommuningenjör, ingen gatuingenjör, inte tillräckligt med behöriga lärare och socionomer, utbrända verksamhetschefer som yrar runt och är i verkligheten inte närvarande.

Vad var det som fattades i utredningen? All information som behövdes till ett beslut fanns i rekommendationerna. Politikerna i det här fallet alliansen under ledning av några Centerpartister och Kd är inte mogna för sina uppdrag och kommer aldrig att bli det för att kunna sätta stopp för verksamhetschefernas kontinuerliga misslyckanden och för att få och behålla en ekonomi i balans.

Gör som jag kräver, flera verksamhetschefer måste bytas ut snarast möjligt, det är bråttom.

Vad var det Skagerling frågade efter egentligen? Ännu högre arvoden?

Skagerling rekommenderade mig om att läsa vad det står i rekommendationerna. Jag vill svara Skagerling att jag är säker på att han och många andra har läst det hela och att en del av dem till och med flera gånger, men det räcker inte att enbart läsa ärenden ni måste även förstå vad ni läser om och vad är det som gäller. Ni har varken förstått vad ni läste om och ni vet vet inte vad det är som gäller.

Olle Viking, Vansbro kommun

Jag konstaterar att ”En återremittering ifrån nämnden (KS) innebär oftast att nämnden anser att något saknas i beslutsunderlaget och därför vill att något ska kompletteras innan de kan fatta ett beslut. Handläggare måste starta en ny tjänsteskrivelse.  Hen får inte ändra i den gamla eftersom det är en handling som fanns som ett underlag till återremissbeslutet. Det är viktigt att det nya beslutsunderlaget innehåller de nya uppgifterna som efterfrågades i återremissmotiveringen.”

Jag hoppas att ni nu vet vad återremiss innebär.

Trots allt vill jag tacka tf. fastighetschefen Olle Viking som såg till att grindar nu är reparerade och säkra, men vi har även fått  rapporter om att värmen fungerar fortfarande inte som det ska. Jag vill ännu en gång uppmana Centerpartiet att fundera på mina rekommendationer och lämna ifrån sig styret till en kunnig ledning för kommunens bästa.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.