De Nya Hycklarna

Demokrati till varje pris WOH

Nedan kan ni läsa Kommunpartiets brev från 22 augusti 2016 till kommunstyrelsen som vi efter att ha avslöjat att förvaltningen med stöd av Allianspolitikernas godkännande stöder svågerpolitiken och medvetet förstör våra barns/barnbarns skolframtid genom att anställa obehörig personal för att spara på lärarlöner, samtidigt som våra högbetalda chefer får stöd för obegripliga 500 000 kronor (2015) i konsultkostnader varje månad.

Många behöriga lärare som sökte jobbet blev inte anställda, man anställde en obehörig ”kompis” istället. Kommunpartiet håller fast på kravet för bättre löner och vi kan bevisligen konstatera att bristen på behöriga lärare i kommunens skolor beror på chefernas ”lojalitet = rädsla”. Det blir så när auktoriteten istället för demokratin får bestämma över politik och förvaltning. Först försökte de att tysta ner oss, men det blev lättare för dem att tysta ner de andra. Vi inom Kommunpartiet kör vår politik som vanligt.

Kommunstyrelsen, Vansbro kommun.

Skrivelse avseende anställning av lärare till skolan i Vansbro kommun

Inför skolstarten har skolan i Vansbro kommun sökt ett antal personer till olika tjänster inom verksamheten. Det gäller lärare och fritidspedagog. Bland de sökande har det funnits utbildade och behöriga sökanden. Resultatet har dock blivit att ansvariga inom verksamheten har anställt outbildade personer att fungera som de viktiga personer en lärare utgör för de barn som anförtros skolan i Vansbro kommun. Detta gäller särskilt de yngre åldrarna, vilka i detta specifika fall utgör den drabbade skaran, som får nöja sig med outbildad personal.

Vem i kommunstyrelsen vill att dess barn/barnbarn ska få nöja sig med outbildad personal, som ska lotsa fram barnen till kunskap och framför allt en vilja att lära sig mer? Visst kan en outbildad person vara en bra människa, men utbildade lärare är enligt forskningen en avgörande faktor för barnens möjligheter till att lära för livet.

Det är onekligen billigare i det korta perspektivet att anställa obehöriga, men kostnaden i det långa perspektivet har erfarenhetsmässigt visat sig överstiga denna ”besparing” flera gånger om.

Det är önskvärt att kommunstyrelsen ger direktiv till förvaltningen om hur man från politiskt håll vill prioritera att behöriga pedagoger ska anställas, även om lönebilden är något högre än vad principerna på personalavdelningen anger. Det är också en viktig parameter för att få människor att vilja flytta till vår fina kommun Vansbro, att kommunen kan visa att lärarna inom skolväsendet är behöriga och har legitimation.

Kommunpartiet, Vansbro kommun


Kommentarer

De Nya Hycklarna — 1 kommentar

  1. HejsaN, Det är klar att VI skall ha behöriga lärare i kommunen. Det myglas på andra ställen i Sverige så varför i Vansbro kommun. Trevligt att läsa att ”någon” tar tag i det hela, finns mera att klaga över men det är inte alla som fattar det.
    Kommun innevånare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.