DEAD or ALIVE !

Wahan Ohaness Harutun, Dead or Alive!

På måndag den 27 maj 2019 var det dags för ett KF möte igen. Socialdemokraternas ledamöter går förbi mig för att inta sina platser, men innan de går förbi mig tar de fram sina telefoner eller tittar på något ”annat viktigt” för att slippa hälsa på mig för att visa sin lojalitet till cheferna, men vid det här mötet var det lite annorlunda.

Demokrati till varje pris foto: WOH

En oppositionspolitiker kom från högersidan och hälsade ”hej”, nästa politiker hälsade med orden god dag, god dag och den tredje hälsade med ”hej Wahan”. Resten var upptagna med sina mobiler.

Jag viskade till min partikamrat att något otrevligt mot mig är på gång, men jag vet inte vad. Jag hade rätt. Under punkten fem gällande motioner, interpellationer och frågor förklarade ordföranden Uwe Weigel att han kommer att fråga de förtroendevalda om interpellationerna får ställas. Några veckor tidigare hade han förklarat att han bestämmer själv om interpellationer får besvaras eller inte och utan att behöva motivera varför.

Idag fick vi av våra kontakter bekräftat att KF och KS presidier under påtryckningar av tf. k-chef Catarina Willman, personalchef Lillemor Tännström plus en chef till som jag inte vill namnge var tvungna att följa tjänstemannaväldets krav. Våra interpellationer och frågor avslöjar verksamhetschefernas och ansvariga politikers okunnighet och ointressen och deras destruktiva beteenden.  Vårt krav på mer prestation plus avslöjanden blev för mycket för dem och nu skulle de gå till attack mot mig för att tysta ner mig. Jag kommer inte att sluta följa det uppdrag jag fick av mina väljare. Man hade även diskuterat ärendet ”Harutun” i kommunstyrelsen.

Moderaternas ordförande Kalle Björklund attackerade mig personligt och var mycket kränkande och primitiv.  Jag kommer att skriva om det i min nästa rapport. Jag kommer även att skriva om KF ordförandens och förste vice ordförandens diskriminerande beteenden (som blev deras egen självförnedring).

Mest intressant för min del är att se om personalchefen Lillemor Tännström som (jag yrkade på att ska bytas ut) kommer att publicera händelsen på hennes egen ”facebook” sida.

De styrande är överens om att ”Harutun = jag) måste tystas ner pga. mitt krav att flera så kallade höga chefer måste bytas ut snarast möjligt och vi ska börja högst upp för att ”nya k-chefen” får chansen att omorganisera förvaltningen och att jag inte godkänner Åtgärdsplan 2019.

Intressant var det även då alla allianspartierna (även medlöparepartiet) var eniga om att alla måste hjälpa till för att nå målet med hjälp av åtgärdsplan 2019. Jag tror inte på åtgärdsplan 2019 och jag är övertygad om förvaltningscheferna och politikerna vet att jag har rätt i att de kommer att misslyckas.

Det här är inte första gången det diskuteras om. För inte så länge sedan beställde man en topp SKL expert som pratade med oss om det. Men vem är det som ställer villkoren för ett lyckat samarbete? Varför misslyckades försöken hittills? Varför var ni inte kapabla att hitta en lösning? Svaret är enkelt utan Kommunpartiets ledning kommer ni att misslyckas om och om igen. Ni saknar ledning och har benägenheten att underkasta er inkompetenta chefer och tillsammans är svaga för egenintressen.

Sedan 2006 styr Alliansen med hjälp av de paralyserade Socialdemokraterna. Vad har ni hittills åstadkommit? Misslyckanden kan inte bero på kommuncheferna som kommer och går pga. gängbildningarna i kommunhuset.

Offret – Kommunchef.

Efter 15 år av misslyckanden med i stort sett samma politiker och chefer har jag inte ett dugg förtroende för den så kallade ledningen. De blir äldre och får högre positioner, men har inget nytt att komma med. Dessa politiker har blivit faktaresistenta och måste börja trappa ner.

Det gäller politik och förvaltning som är måna om varandra, höjer sina löner och arvoden och skär inom skola, vård och omsorg istället för att se över sin bristande kompetens.

 

Vilken anledning har KP för att följa deras villkor? Jag kräver följande, de säger nej.

 • Vansbro kommun för en ansvarsfull politik där ekonomin är överordnat övriga krav. De säger nej.
 • Jag kräver budgetdisciplin. Det klarar de inte.
 • Det blir avslag till alla våra motioner, men dessa praktiseras fullt ut i verksamheterna.
 • Jag krävde en integrationsenhet och att anställa nyanlända för att skaffa rättvisa och sänka kostnaderna för (IFO) kommunen. De sa nej.
 • Jag kräver behöriga lärare med ämnesbehörighet i alla våra skolor. De säger nej för att spara pengar.
 • Jag kräver mer personal inom hemtjänsten med krav till arbetskläder. De säger nej.
 • Jag kräver bättre hemsjukvård. De säger nej och saboteras av ansvariga chefer och politiker.
 • Jag kräver att Våra gamla som ligger i Bäckaskog ska inte behöva svettas på somrarna och frysa på vintern. De säger nej.
 • Jag kräver personalförstärkning i Bäckaskog (enbart 2 personal för att avlasta de övriga). De säger nej och höjer sina egna arvoden och löner istället.
 • Vi säger stopp för mottagande av fler flyktingar som vi inte längre har råd med att försörja. De kräver fler för att få statsbidrag som de använder för något annat.
 • Listan är lång och jag kommer inte att låta mig tystas ner.

Efter en diskussion mellan mig, en ”högre chef” och en före detta journalist förklarade jag att jag har fått mitt uppdrag av folket inte av någon chef eller politiker. Då konstaterade den så kallade högre chefen at det är bra Wahan för då vet vi på vilken sida du står. Då startade sammansvärjningen emot mig. Jag står fortfarande på samma sida och så kommer det att förbli.

Min nästa rapport från samma KF möte, Moderaternas ordförandes oförskämda kränkande attack emot mig. KF ordförandes och viceordförandes diskriminering (som blev deras egen självförnedring). Mitt nej till att godkänna Åtgärdsplan 2019. Missa inte dessa rapporter.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.