Demokrati, Skålö 2004!

I min senaste rapport angående ”Igen, fick KP purra dem” skrev jag ännu en gång att det är vi politiker som ska styra kommunen inte så kallade höga chefer som inte klarar sina uppgifter utan konsulthjälp och maktmissbruk.

Det har alltid varit mitt krav och så kommer det att förbli även i fortsättningen. Det gör egentligen alla politiker som jag har träffat i vår fina Vansbro kommun, men chefernas ständiga misslyckanden har tvingat politikerna att kasta handduken och följa chefernas diktat väl medvetna om att deras rekommendationer inte kommer att lösa ”problemen”. Jag kommer ihåg vid ett möte då en f.d. K-chef frågade oss politiker vad föreslår ni vad vi ska göra? Under mindre än en sekund kunde jag konstatera att personen är slutkörd och svarade att det är hennes uppgift att upplysa oss om. Efter någon minut kom samma svar av en annan politiker. Misslyckandet fortsatte ändå.

Det senaste vi har hört (ska ha stått i Falu-Kuriren) är att nu vill politikerna ta över rodret (KP:s krav) och själva styra kommunen. Det är ju Kommunpartiets krav. Men kan vi tro på en förvaltning och ett Alliansstyre som sedan 2006 inget annat kunnat bevisa än kontinuerliga misslyckanden trots höga konsultkostnader och trots tredubblade arvoden?

Är det första gången som den desperata Alliansen visar muskler som de inte har? Och vem är det de vill skrämma? Fotfolket och deras försvarare som ändå inte törs öppna munnen? Politikerna som mest är mer intresserade i sina arvoden? Cheferna kommer att vänta tills allting har lagt sig och politikerna kastar handduken och kryper till korset igen.

Då ska jag påminna er om vad som pågick vid nedläggningen av Skålö skola. Informationen är tagen från Falu-Kuriren och är troligen en KD insändare. Ni som vill ha en kopia på hela insändaren kan ringa eller maila mig. Det vill säga om ni törs berätta vem ni är.

Vad har ni gjort mot Centerpartiets diskriminering mot Kommunpartiet? Ni tordes inte ens kommentera Gunnel Gustafssons svar på min interpellation. Tack Gunnel!

KD- Kommunfullmäktiges uppdrag har inte verkställts. Från förvaltningsledningen har framförts att kommunfullmäktiges uppdrag nu inte prioriteras utan att nedläggning av Skålö skola från 2004 i stället behandlas.

KD- Det är grundläggande att alla anställda i kommunen och särskilt cheferna är medvetna om att man verkar i en politiskt styrd organisation och att de demokratiska spelreglerna ska följas.

KD- Om kommunala chefer på egen hand driver en linje som inte stämmer med Kommunfullmäktiges uppdrag är det mycket allvarligt.

Vad blev ändrat i demokratin där efter? Inget.

Nu vill den misslyckade Alliansen driva Kommunpartiets konstruktiva och ödmjuka politik för kommunens bästa, men som jag tidigare sagt en kopia är en attrapp som att bygga på sand.

Året var 2004 då S & V hade skött ekonomin exemplariskt och med hjälp av statsbidraget klarade en ekonomi i balans.

Det utbildningsfientliga Centerpartiet fick det de ville och Skålö skolan lades ner. Tack vare duktiga Skålöbor och övrigt kommunfolk fick vi en privat skola som ägarna nu ska berika kommunen med ytterligare en skola. Tack Olympica.

Jag hinner inte med att skriva om allt som pågår inom förvaltningen och politiken. Nästa rapport blir troligen en kombination om skolan, om tillit mm. Missa inte det.

Wahan Ohaness Harutun. Grundare och ordförande för Kommunpartiet, Vansbro kommun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.