Demokratin segrade

I november 2016 fastslog kommunfullmäktige att fem partier i Vansbro kommun inte får något kommunalt partistöd för 2017 konstaterar Mittmedia redaktör Leif Olsson.

Jag kan avslöja att ingen av de förtroendevalda som deltog i beslutet den dagen förutom jag hade skaffat sig ansökningarna och läst alla handlingar. Detta visar klasskillnaden mellan mig och arvodesjägarna.

Redaktör Olsson fortsätter: Demokratiberedningen fick ganska omgående ett uppdrag att se över reglementet och studera de redovisningar och granskningsrapporter som lämnats in.

Kopior få gärna titta

Jag avslöjade hyckleriet direkt efter att beslutet i KF hade tagits, precis som jag avslöjade svindleriet gällande Rindi ärendet. Det är nämligen det bästa sättet att avslöja hycklare. Då kan de inte neka.

Jag ställde både politiker och förvaltning mot väggen. Varför fick de övriga partierna inte samma underlag (ansökningarna) som jag hade begärt och fått? Varför blir det så?

På det sättet driver förvaltningen fram sin kontroll över de konflikträdda politikerna i Kommunstyrelsen.

Förvaltningsrätten skriver citat: Av detta följer att kommunfullmäktiges beslut 2016-11-14 att dela ut partistöd för 2017 till Kristdemokraterna, Liberalerna och Socialdemokraterna är felaktigt etc.

Utan att gå djupare in i mina förklaringar var det enbart C partiet som hade klarat även kraven av ”granskningen”, men de hade lämnat in ansökan för sent och därmed var även de inte berättigad till partistödet.

Trots allt vill jag tacka de demokratiska krafterna inom C för att ha visat kurage och enhälligt röstat till förmån att alla partier ska få partistödet. Alternativet vore att ingen skulle ha få stödet. Ett sådant förslag kom inte av någon Kristdemokrat, Liberal eller Socialdemokrat.

När det gäller S, L och KD som leds av T Larsson rekommenderar jag att använda en del av pengarna till att lära sig Kommunallagen och de demokratiska grunderna. De får gärna bjuda in några nyanlända till utbildningen.

Nall Lasse anser att det är ”bedrövligt” och hotar.

Ja du Lasse det är verkligen bedrövligt att ni kommer till KF möten utan att ha sett eller läst handlingarna och utan att veta att er ansökan var/är felaktig. Få tag i en ledare som är värd att följa och sluta efterapa Larssons beslut.

Dags at bli av med några kopior

När det gäller föreningarna så är du och Larsson de förste som alltid säger emot mig. Det senaste var ”Nåsjägarnas ärende”. Det är ju bara jag och en C politiker som vid KS möten försvarar föreningarna,

Faktum är att KF presidiet hade misskött sitt ansvar. Det är inte första gången. Ärendet skulle egentligen inte ens ha fått tas upp vid det KF mötet. Ärendet var felaktig utredd av förvaltningen.

När det gäller politikerna kan jag konstatera slarv och inkompetens, men vad var tjänstemännens syfte med svindleriet? Om det kanske skriver jag senare.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.