DVAAB. Betala, prestera eller lägg ner.

På grund av Zlatans skada hade jag tänkt att göra några dagar paus och titta på några filmklipp av vår nationalhjälte på Youtube. Men då fick jag ett samtal av en irriterad pensionär som undrade vad jag tänkte göra med Dala Vatten: s krav på att installera en vattenmätarkonsol och belasta ”brukarna” för kostnaderna. Striden med Dala Vatten och Avfall AB och de paralyserade politiskt valda  på Vansbro teknik AB har börjat. Som vanligt blir det kommunpartiets Harutun mot övriga inom samarbetspartierna  S, C, Kd, M och L. Vi är beredda.

Paris DJ foto och text WOH

Nu vet jag att man i Vansbro p.g.a. inkompetent ledning inget gör annat än att som i kyrkan säga ja och amen, men nu ville jag veta vad man gör/gjorde i Leksand. Det gäller installation av vattenmätarkonsol som kommer att kosta ”brukaren” två till tre tusen kronor eller mer. Jag har inget emot installationen, men kostnaderna måste DVAAB stå för själv.

Den ansvarige projektledaren/konsulten blev aggressiv eftersom hon inte kunde svara på mina frågor.  Därför har jag nu kontaktat Stina Munters och krävt att Dala Vatten AB själva ska stå för alla kostnader. Det är DVAAB som tjänar på investeringen, inte brukarna.

Jag vill passa på och informera kommunens invånare, er inom politiken, Dala vatten AB och övriga att Kommunpartiet kommer att till KF mötet i maj lämna in en motion där vi föreslår en minskning av vattentaxan med minst elva procent och en personalminskning inom DVAAB på 25 procent, enbart chefer och inom administrationen.

Vi vet alla att taxehöjningarna med 7 + 7 + 11 procent under tre år i följd berodde på ansvarig chefs inkompetens. Man behövde pengarna för att byta ut ledningarna inom vatten systemet (183,6 km) sa man. Efter fem år har de enbart byt ut mindre än fem km, återstår 178 km. Vad gör man med pengarna?

Bolaget är konkurs hotat, men ledningen verkar vara nöjd med att belasta ”brukarna” med extra avgifter och höjda taxor för att sitta kvar på sina positioner.

DVAAB vill börja med installationerna av  vattenmätarkonsolen i centrala Vansbro i augusti.

Obs. S och A förslag var 25 % taxa höjning, men med hjälp av två hederliga C-politiker kunde vi tvinga fram en kompromiss på 11 % som vi ändå reserverade oss emot och nu är det bevisat att vi inom KP hade rätt. S reserverade sig och kräver fortfarande en taxa höjning på 25 %. Taxa höjningen var en felaktigt beslut av bolagsledningen.

Wahan Ohaness Harutun. Kommunpartiet, Alternativet för kommunens bästa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.