Ekonomiskt Tjafs!

När politiken saknar kompetenta chefer som (fallet är i vår fina Vansbro kommun) ska bistå med råd och kunskap bildas politiska grupperingar som söker stöd hos och av varandra pga. avsaknaden av egen nödvändig kompetens och det är begripligt. Politisk enighet råder då enbart vid förhalningar mot ett visst parti som i Vansbro kommuns fall är Kommunpartiet och politikernas egna arvoden.

Redaktör G Danielsson ställer frågan, ska ett nybygge av seniorbostäder i Järna prioriteras före nyproduktion av lägenheter för den allmänna marknaden? Kommunpartiet säger fortfarande nej till centralisering, seniorboenden ska finnas i alla kommundelar utan att det ska kosta skjortan. Det som behövs är kompetenta chefer som saknas i vår fina kommun. Köp ut dem och anställ nya snarast möjligt. Vi kan inte låta otillförlitliga chefer styra kommunen.

Som alltid håller S med vad KD föreslår, men även den här gången var det fel för det här politiska tjafset är inte berättigad. Även Centern och deras medlöpare måste börja fundera lite längre än vad näsan räcker.

Jag har informerat mig genom att kontakta Vd:n Jörgen Israelsson och jag anser att politikerna inte ska förstöra bostadsutvecklingen och inte blanda äpplen med päron. Beslut om seniorboendet i Järna ska snarast bejakas och beslutas för att komma vidare och gå från ”tjafs” till verkstad.

En behovsanalys gällande seniorboenden i Dala Järna är redan besvarad i redaktör Danielsons rapportering. Centerpartiet måste börja tänka på kommunens bästa som KP gör och inte att ha sista ordet som är förödande för kommunen och som det har visat sig att vara hittills.

När det gäller lägenheter för den allmänna marknaden som S Munters kräver en behovsanalys till påminner det mig om Söderåsen och ytterligare en repris av kommunledningsgruppens misslyckande är inte efterlängtad av Kommunpartiet.

Vi har två ärenden som inte är beroende av varandra och kan genomföras separat, men då behövs kompetens, konstruktiv planering och ledning som finns hos Kommunpartiet.

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun för Kommunens bästa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.