En vårpromenad.

Foto och montage av WOH

Vansbro är ett trevligt samhälle att promenera i, man upptäcker då och då något nytt. Jag tog en tur till Vanåvallen för att se om gräset börjat grönska, jag hade ju sett de gröna planerna i engelska ligan och södra Sverige. Ja sannerligen hade inte Vanåvallen börjat få ett skimmer av grönt. Tack vare den härliga vintern kanske. Snön fanns bara i högarna utanför ishallen.

Man hade redan börjat samla till majbrasan, den blir visst mitt på träningsplanen såg det ut. Det ligger en påse med skräp på avtagsvägen till Dalastigen, den borde hamna på majbrasan så blir det snyggt där. Några fotbollsspelare syntes inte till. De var visst i Edsbyn och hade träningsmatch upplyste Nygren som visste.

I flera dagar har det sett ut som en stor lönn norr om stationshuset har slagit ut men det var hängena som lyste gula i rätt solljus. Men nästa dag fick jag se en stor björk bredvid bangården som såg grönaktig ut det var ovanligt. Nu har vi fått samma klimat som Mellansverige hade för 20- 30 år sedan, vilken glädje.

Fiskmåsarna har kommit redan den 13 april det är nog väldigt tidigt förr var det is på älven den här tiden. Tänk om kommunen ville plantera lite krokus i bangårdsslänten till hösten, det finns förut vitsippor där. Det vackra staketet med stenstolpar och kätting emellan vid järnvägsparken norra har vandaliserats, slägga måste ha används för att slå sönder stenarna.

När jag for förbi nya brandstationen fick jag se vilket komplex med två våningar som den blir, vad kommer den att kosta? Kanske lika dyr som medborgarhuset som kostade 30 miljoner och betalades kontant. Det var på Sven Sjöbergs tid när kassan var full. Nu blir det väl till att låna kan man förstå.

Skrivet av Erik Wanfors i april 2014 och publicerat av WO Harutun i maj 2014.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.