Ensamkommandebarn

Foto & montage WOH

Låt mig kommentera det som politiker och förvaltning yttrar sig om.

Jag börjar med att påminna om att kommunen vid tre tillfällen var tvungen att betala vite pga. att anställningssökande personer med invandrarbakgrund trots bättre kvalifikationer än andra inte fått anställningen de sökte. Blev det bara så? Eller finns det krafter inom förvaltning och politiken som vi måste försöka bli av med?

De senaste åren kunde vi bevittna att en konsult fick jobbet som rektor trots att det fanns minst en sökande med sydeuropeisk invandrarbakgrund med mycket höga kvalifikationer och allra senast för några månader sen, ett jobb som delats ut till en politiker som inte ens hade hälften av den kompetensen som minst två andra sökande med invandrarbakgrund hade. Vad kan det vara? Var namnen Julian och Mohamed som var hindret? Var det rasism, korruption eller både och? Varför har vi inga anställda med sydeuropeisk eller mellanöstern invandrarbakgrund inom kommunens tjänstemän?

De flesta politikerna pratar skit om invandringen när ingen lyssnar. Politikerna var inte beredda att ta beslut tidigare och väntade på riksdagens lagändring för att påstå för sina ”vänner” att de nu är tvungna att ta emot ”dessa barn”. Rasistiskt hyckleri i högsta grad inom vänster och högerkartellen båda skriker ”kom hit” men menar ”gå hem”.

Beslutet om att ta emot ensamkommande barn nu, görs enbart av ekonomiskt skäl (nu är dessa hycklare ju tvungna att ta emot dessa barn). Vid det senaste ks mötet förklarade jag för ledamöterna och närvarande chefer att det man håller på med är ett skamligt beteende. Personligen anser jag att ta emot dessa behövande barn som en kristlig plikt att hjälpa behövande människor och ingenting annat.

Det står att ”Westhed vet inte hur många barn som kan bli aktuellt etc”. faktum är att Westhed har som vanligt svårt att hålla sig till sanningen och pratar på utan att ha läst på (se artikeln Westhed utbrottsshow).

Erik Wallander berättade i sin utförliga rapport till kommunstyrelsen att det gäller ”minst” tio barn för att få pengarna. Hittills pratade man inom politiken om sex barn. Varför kan Westhed inte hålla sig till sanningen? Tror han verkligen att han kan lura oppositionen = Kommunpartiet och medborgarna.

Jag vill rekommendera Westhed att be Larsson än en gång om hjälp att tillsammans be tidningen om en intervju där Larsson kan berätta hela ”sanningen”. Varför just Larsson hör jag någon fråga? Ju för det är bara Larsson och en politiker till som har kontroll på allt vad som pågår och det blir lättare för mig att avslöja lögner.

Bästa boendeplatsen enligt min mening är Lillgården i Äppelbo, men det blir inget pga. att Westhed anser att det finns för många ”problem” i Äppelbo. Han måste veta det, han bor ju där själv. Inom Kommunpartiet anser vi familjehem vara den bästa lösningen, dessa barn behöver ett hem ingen anstalt.

Kommunpartiets tilläggsförslag är följande:

Att rädda Barnens dokument ”checklista” för ensamkommande flyktingbarn under 18 år ska följas tills staten kommer med egna riktlinjer till kommuner.

Att mottagandet av ensamkommande flyktingbarns placering koncentreras till familjehem.

Kommunstyrelsen röstade nej till attsats två och jag reserverade mig emot det beslutet som kan leda till att kommunpartiet kommer att reservera sig mot hela beslutet vid nästa kf mötet den 16 december. Det kommer vi att besluta om på tisdag kväll vid ett extra inkallat möte. Våra möten är öppna för alla medborgare. Ni är välkomna på tisdag kl. 1800 i Ja Järna lokalen. En kopp kaffe finns det alltid att få.

Wahan Ohaness Harutun

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.