ERIKS ” COME BACK ”

Hej gamla vänner!

Jag välkomnar vår Erik Wanfors och gratulerar våra läsare på Eriks stora COME BACK på vår hemsida.

ERIKS "COME BACK"

ERIKS ”COME BACK”

Träffade Wahan häromdagen, han var sej lik och fylld med framtidstro. Han väntar sig ett bra utfall av valet, det är det som ni nu ska hjälpa honom få. Jag har varit borta från hemsidan ett par år nu och har nu saknat det för det var kul att få skriva det jag kände för.

Anledningen vet ni väl. Jag orkade inte med allt jag dragit på mig under årens lopp, jag klarade inte av sköta trädgården och huset, tröttnade fotare. Albertvill krävde också en hel del arbete, men det som knäckte mig definitivt var flytningen ner på samhället och inpassning av alla de tusentals grejor som jag dumdristigt behöll i stället för att kasta bort.

En hel del fördelades i släkten, en del blev skrot utan någon betalning och en del flyttades undan till olika lagringsställen. Jag klarade inte allt det där jobbet. Jag förlorade balansen och blev helt beroende av käpp och rollator vilket var det svåraste. Men även om minnet sviker då och då tycks det mentala fungera acceptabelt, så jag försöker göra en liten come back på hemsidan. Men jag vill säga att utan all hjälp av mina trogna släktingar hade det inte gått.

Jag har startat en liten frågasport med järnvägsmyndigheten eftersom jag tycker att de kommunala företräderna verkar så ängsliga att gripa tag i framtidfrågorna. Järnvägen är ju hotad, utan järnväg har vi förlorat 50 % av vårt värde. Att låta sig tvingas köpa in stationshuset visat ju på väldigt dåligt ekonomiskt tänkande förutom en feghet som vi inte har råd med.

Det är ju miljonbelopp som skattebetalarna får dra veven för. Det hade väl gått lika bra att förlägga resecentret till kommunensmark, d.v.s. norra järnvägsparken. Var det ingen som kunde lägga ett sådant förslag? Den här stationsaffären pågick ju under min flyttning, visste därför inget, det var ju överklagningsbar.

Ett annat slöseriobjekt är ju brandstationen förutom den vansinniga placeringen. Tänk om det blir en brand i norra eller södra ändan av Järnvägsgatans trähus och det är blåsväder? Vi har nyss sett vad som hänt i Norge.

Erik Wanfors Vansbro den 7 mars 2014


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.