Erkännandet! Tillitsbaserad styrning!

Erkännandet! Tillitsbaserad styrning! Igen följer de mina rekommendationer och igen kommer de tyvärr att misslyckas.

I mitten av mandatperioden 2010-2014 skrev jag att förvaltningscheferna hade tappat kontrollen över verksamheterna och konsultkostnader på 750 000 kronor i månaden har blivit vardagsmat. Vid den mandatperioden beslutade man att även effektivisera verksamheterna och blev förbannade på mig då jag förklarade att det inte finns kompetens inom förvaltning eller politik att genomföra den effektiviseringen. Titta bara på kaoset i kommunen. Se på KF-mötets video och lyssna på vad T Larsson berättade om läget. Jag hade sagt det på ett sätt som alla kunde förstå.

Nu finns det inga verksamhetschefer, de här ”demokratiresistenta” så kallade höga chefer har bytt namn till områdeschefer eller något liknande och därmed anser de ha effektiviserat verksamheterna. Med hjälp av Centerpartiets ledda Alliansen har de styrt oss till ett rekordunderskott på 47 miljoner kronor och verkar vara stolta över det.

Vid det senaste KF-mötet informerade K-chefen C Willman att ett utvecklingsarbete i förvaltningen pågår för att utveckla styrningen i kommunen. Syftet är att övergå till en tillitsbaserad styrning och ledning. Det här agerandet bekräftar mina anklagelser för lögnaktigheter inom högt uppsatta chefer och politiker för att mörklägga sina misslyckanden och fortsätta med mobbning och diskriminering mot mig och mitt parti. Det viktigaste är att de nu erkänner de ljuger.

Personen som kom på idén om ”tillitsbaserad styrning” är en man som jag uppskattar mycket och har fullt förtroende för och det jobb han hittills har gjort, men jag vill påminna alla andra att flera verksamhetschefer har begått ”trolöshet mot huvudman” som är ett brott. K-chefen är inblandad och försöker att tysta ner det hela genom nedläggning, exempel Demokratiberedningen och miljögruppen.

Anmälan om trolöshet mot huvudman är gjorda och k-chefen bär hela ansvaret att det uppföljs efter brottsbalken, inte efter Kommunallagen. Kommunfullmäktige har inga befogenheter att besluta om ”trolöshet mot huvudman” som är ett brottsligt agerande.

Ärligt talat förstår jag inte vad man menar med tillitsbaserad styrning och ledning. Ska vi skicka mytomanerna till kyrkan för att bikta sig och sedan acceptera dem som normala människor? En lögnare förblir en lögnare och vi har för många av dem som ska ta sitt ansvar och självmant gå hem.

Lögnare är oförskämda individer utan moral och utan etik. De kommer att fortsätta med sina lögner, hets och hat som vanligt. Deras fortlöpande misslyckanden tvingar dem till deras avskyvärda beteenden.

Vad var det man sa? Nu är det slut med konsultuppdragen. De hade ju anställt tre konsulter som efter att ha gjort klart sin tid fick fortsätta som projektledare och chefer.  Vi kommer att klara oss utan konsulter och att det är möjligt. Alla var överens om det men inte jag. Sa inte jag att det kommer att kosta oss det dubbla än vad de säger? Sedan 2002 har jag bevittnat inkompetensen och lögnen på nära håll och kan med säkerhet säga om vi ska lyckas måste vi ”köpa ut dem”. Alla och nu.

Det enda vad dessa högbetalda chefer kan är ”lappa och laga” och politikerna är nöjda med att inte själva bli utpekade som de skyldiga. Och skatta betalarna få stå för räkningen.

Nästa rapport blir om den nya skolchefens beteende. Jag kommer inte att skriva mycket om de ansvarigas misslyckanden (plats 286) det är inget nytt och under ledning av utbildningsfientliga Centerpartiet och K-chefen kommer det att fortsätta. Var beredda på försämringar inom skolan. Jag kommer även att skriva lite mer om utskotten, de finns kvar enbart för arvodens skull.

Kommunpartiet för kommunens bästa

Wahan O Harutun Grundare och ordförande, Vansbro kommun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.