Facit ”delade turer” del ett

 

Personalpolicy

Personalpolicy

Hej och tack Yvonne. Ditt inlägg var mycket betydande. Jag indelade inlägget i flera delar och fick totalt fjorton punkter där två av punkterna är de samma och mycket kränkande inte bara för er och övrig personal inom kommunen, men även för demokratin, politiken och hela samhället. Den chefen rekommenderar jag att säga upp sig och dra. Samtidigt måste jag ställa frågan är han/hon ensam eller har de stöd även av de styrande politiska ordförandena och övriga chefer. För rättvisans skull vill jag utesluta en av politikerna.

De styrande menar ju att Vansbro kommun är en attraktiv arbetsgivare och Vansbro kommun är en attraktiv och trygg kommun att leva och bo i mm. Enbart med fina ord, misslyckad skola och omsorg flyttar ingen hit. För att inte prata om misslyckad personalpolitik inom skola och vård. Det räcker inte att enbart cheferna får super löner och lönehöjningar på 6000 Skr/månad plus konsulthjälp på en årlig kostnad på närmare åtta miljoner Skr. per år. Summan motsvarar lönen för ytterligare sex kommunchefer. Varför har vi chefer?

Själva kommunstyrelsen är slöjan (burka) till dess utskott, styrning och ekonomi. Utan förvaltningens godkännande tas inga ärenden upp i kommunstyrelsen eller i kommunfullmäktige heller, resten är bara ett smutsigt politiskt spel för gallerian att senare berätta att det var ett ”KS/beslut” för att inte skämmas och för att bakom ryggen på varandra kunna anklaga varandra eller Kommunpartiet för misslyckandet.

Det går inte att sitta som ordförande i ett alliansstyrt minoritetstyre och driva opposition, det är självbedrägeri och är ett omoraliskt beteende mot sig själv, demokratin och medborgarna. Jag hoppas att de har lärt sig att det inte går att låta hatat mot en person och egenintressen påverka styrandet av kommunen. Konsekvenserna är tydliga och är varken önskvärda eller acceptabla.

Varför publicerar man inte avtalet mellan C & S och mellan C & Kd, M och Fp på kommunens hemsida som andra gör. Det är medborgarnas rätt att veta vad de styrande partierna har för sig, vilka överenskommelser de har gjort upp med väljarnas förtroende och på bekostnad av skattebetalarnas pengar.

Jag är en mycket konservativ och principfast person och tål inga orättvisor. Jag vill minska antalet anställda i kommunen till under 500 personal och börja städningen med att sopa trappan högst uppifrån och ner och inte tvärt om som det nu i smyg görs.

23,49 miljoner i konsultkostnader. Inte undrar på att alliansens ekonomiansvarige person kristdemokraten Larsson gick till hård attack mot mig då jag vid Kf-mötet krävde ytterligare 1 % ca 3,3 miljoner Skr. besparing.

Syftet med S-partiets motion var mycket bra och hade varit lösningen för problemet. När S la fram motionen 2013 föreslog jag S att beslut ska tas direkt med rekommendationerna. Med KP:s stöd som ”vågmästare” fanns det majoritet, men S ville inte. Förvaltningen och några politiker från höger och vänsterblocken hade ett år tid på sig att sabotera motionen och det har de lyckats med. Även facket blev ett offer.


Kommentarer

Facit ”delade turer” del ett — 3 kommentarer

  1. I do trust all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for beginners. May just you please lengthen them a bit from next time? Thanks for the post. bccfbgbcabab

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.