Facit ”delade turer” del två

 

demokrati till varje pris. foto och montage WOH

demokrati till varje pris. foto och montage WOH

Nu är motionen återremitterad och när den kommer att tas upp vet ingen, det är ”förvaltningen” som bestämmer. Ett stor nederlag för S-partiet? Ja inte bara pga. stridigheterna inom kommunens största parti. Det finns inget beslut när ärendet ska behandlas igen. Däremot var Kommunpartiets förslag klar och tydligt formulerad. Vårt förslag var genomtänkt och enkel att planera och följa besluten. Men det var man inte intresserad av pga. att det kom just från KP.

Som jag i kommunfullmäktige förklarade är det här inte en fråga om resurser, som en del vill göra det till. Vad som behövs är en bättre planering och effektivisering av verksamheterna. Därmed håller jag med det sista du nämner i ditt inlägg, nämligen det är ”dags för en ny ledning”. Både inom förvaltning och inom politik. Vi har klara uppgjorda planer vem som ska gå och ven som ska ta över. Men en sak kan vi lova er, det blir rensning uppifrån ner och det blir bra.

Facit nummer ett är att både en del politiker och förvaltning inte kan eller vill se fördelarna, kraften och den möjliga prestationen i en nöjd arbetskraft. Trots att sjukskrivningar har ökat med 2 % och det svammel de använder i sin propaganda inte ledat någonstans fortsätter de att hålla fast vid sitt maktmissbruk och egenintressen.

Facit nummer två är att även i fortsättningen måste ni stå med mössan i handen när chefen visar sig. Ni personal, politiker, förvaltning och andra får hata mig för det jag skriver hur ni vill, men efter debatten vid KF-mötet den 9 juni blev det klart för mig och troligen för alla närvarande att det är kört för er. Många partier har tagit avstånd från er genom att förklara att det är arbetsmarknadens parters sak att komma överens.

Det finns ingen politisk enighet inom vänsterblocket. Ni står ensamma och är beroende av vad chefen, alliansen och några få S-politiker säger. Tyvärr hade du rätt i punkten ” Känns som vi inte värda nått”. Jag är ledsen, men det är bara vi som tar det hela personligt som kan uppfatta konsekvenserna av den orättvisa behandlingen ni blev och är utsatta för.

Vad ska vi förtroendevalda göra med enkäter och synpunkter från personal när det är någon chef som ska bestämma hur ni ska ha det. Alla partier och chefer vet ju vad ni är utsatta för. Ska man kalla det för hyckleri eller menade politikerna inte vad de sa vid KF-mötet den 9 juni. Både vänster och högerblocket var ju överens och förklarade att det inte är något politiskt ärende.

Tidigare skrev Helena att jag inte ska ta det personligt, men det gör jag ändå och om facket hade tagit det hela ”personligt” på allvar, ja då hade ni inte behövt hamna i den här orättvisa situationen. Min rekommendation till ”Kommunal” är att se kolla sin representation. Ni har förlorat och bidragit till obehag för vår personal.

Till er inom personalen vill jag rekommendera att kolla enkäten noga. Byt enkäten med varandra och låt chefen veta att ni har bytt enkät med varandra. Jag vet vad jag pratar om.

Det kanske är dags för en ny privatiseringsvåg, den här gången för mer rättvisa för fotfolket och mot fackpamparna No Cure No Pay.

Vill ni ha en ändring rekommenderar jag er att rösta på Kommunpartiet för er egen och för kommunens bästa.

Wahan Ohaness Harutun, den 29 juni 2014


Kommentarer

Facit ”delade turer” del två — 2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.