Finansiering av ny förvaltningsorganisation!

Jag har väntat några veckor extra för att tidningen skulle hinna publicera nyheten om den nya organisationen ”flera höga chefer” före oss, men det verkar som om tjänstemannaväldet har inte beviljat publiceringen än. Jag låter inte några förvaltningschefer styra mitt skrivande.

Redan i början av 2010 började den ”styrande Alliansen” C & S och C, KD, L och M att omorganisera och effektivisera förvaltningsverksamheterna. Kommer ni ihåg då vid det stora mötet då en av de sa ”Wahan skrattar”. Jag svarade trots er åtgärdsplan på 108 punkter kommer ni att misslyckas och så blev det. Redan 2013 blev det ett budgetunderskott på 13 miljoner kronor. Innan dess hade KD försökt i fyra år. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Byt ut k-chefen, personalchefen, socialchefen och Äldreomsorgschefen till att börja med.

Jag får väl upprepa mitt skratt från 2010. Kärnan av cheferna som har tvingat på oss de kontinuerliga misslyckandena kommer att sitta kvar på sina poster och fortsätta med sina misslyckanden, men även samma politiker kommer att sitta kvar. Facit det blir ingen ändring och fortsatt oreda. Den nya chefen kommer att underordna sig eller gå.

Redan 2011 började man att prata om effektivisering av verksamheterna och misslyckades, försökte igen med olika lösningar bland annat kopierade hjältarna Kommunpartiets krav ”Vansbro kommun för en ansvarsfull politik där ekonomin är överordnad övriga krav”, men klarade det inte heller. Sen började de att kalla sig områdeschefer och misslyckades igen. Nu blir det sektorchefer och därefter direktörer.  Ett exempel, det är inte Hasselblad eller Leica kameran som gör bilden, det är fotografen, med andra ord vi behöver en ny ledning.

Hur ofta får man misslyckas i den offentliga sektorn och i politiken utan att få sparken. Nu vill man finansiera en ny omorganisation som betyder fler chefer, extra miljoner och ytterligare misslyckanden. Som jag tidigare har skrivit alla dessa chefer måste bytas ut nu. Dessa chefer har tappat kontrollen för länge sen och deras kostnadsberäkningar är struntprat.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.