Först Bredbandskonsulten och nu Utbildningskonsulten

Bredbandkonsulten och nu Utbildningskonsulten

Den 21 februari 2018 skrev DT redaktör Sven Thomsen om att Vansbro kommun betalade 6,4 miljoner kronor för konsulttjänster förra året. Jag kan försäkra att kommunen förfalskar siffrorna genom att helt enkelt ändra på titlarna konsult till projektledare. Det är tragisk att kommunen förnedrar sig till den nivå och att politiken accepterar det.

Ring och fråga konsulten om vi får. Foto och montage WOH

Kostnaderna är högre än vad man anger.

Redaktör Thomsen fortsätter: mycket av dessa, nästan en miljon gick till ett bolag som utbildade chefer i ledarskap och arbetsmiljöfrågor. Jag hade utforskat och visste att tv programmet ”Kalla Fakta” hade granskat ett av konsult -företagen.  Jag meddelade ansvariga politiker och förklarade att jag inte kommer att deltaga i dessa ”utbildningar”.

Nu ska jag kommentera våra politikers och chefers kommentarer.

Citat: K-chefen tror inte det medfört att Vansbro kommun blivit en attraktivare arbetsgivare. Hur kan man förvänta sig en förbättring när kommunen styrs av personer utan ledarkompetens. Chefer utan ledningskompetens är en belastning.

Uttalandet att det ibland behövs många konsulter i en kommun som Vansbro väcker tankar av uppgivenhet och beslutsamhetsångest.

Larsson konstaterande bedömer jag som hyckleri och resignation som uppmuntrar förvaltningen till fortsatt tjänstemannavälde, passivitet och fortsatt misslyckande.

Larssons kommentar: de har sin budget och ska själva prioritera vad de vill göra. Detta är obegripligt för mig. Nu förstår ni varför Larsson misslyckades mellan åren 2006 och 2010 som kostade honom förlusten av fyra av sju mandat. När äntligen kommer Larsson att förstå att chefernas misslyckande är även Alliansens misslyckande som Larsson själv är en del av.

Kommer man att ljuga för KS igen. Säkerligen

Jag håller med Stina om att anlitandet av konsulter alltid måste övervägas noga. Det har jag krävt i flera år, men varför gör ni inte det? Sedan 2006 har Alliansen styrt kommunen och sedan 2010 har konsultkostnaderna ökat explosionsartat och fortsätter.  Snart anklagar ni mig för era misslyckanden.

Rindi historien kommer upp igen. 2008 konstaterade jag att kommunen under ledning av T. Larsson hade tappat kontrollen över det finansiella läget. Kommunen betalade ca 2,3 miljoner kronor årligen till Rindi utan att veta det. Vart pengarna för 2006 och 2007 tagit vägen vet ingen. Förhandlingarna kostade oss miljoner. Den här gången hoppas jag att de ansvariga håller sig till sanningen.

Min rekommendation, sälj Rindi så att företaget kan utvecklas och expandera.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.