Första Kommunfullmäktigemötet för perioden 2018 – 2022

En av de viktigaste besluten som måste tas var valet av Kommunfullmäktiges presidium.

Vi lägger oss inte i vilka personer dessa politiska partier nominerar. Men det finns två poster som är speciella och därmed utgör ett undantag; det är kommunfullmäktiges ordförande och kommunstyrelsens ordförande – kommunalrådet. De posterna har Partierna brukat vara någorlunda överens om.

Grön-invasion. WOH

Det finns en överenskommelse mellan partierna att viceordförandeposterna går till oppositionen, men sedan mandatperioden 2010-2014 och 2018 ignorerade  samarbetspartierna att hålla sig till överenskommelsen för att vice ordförandeposterna inte ska besättas av KP och V som var oppositionen.

Vid behandlingen av ärendet den 29 oktober 2018  valde den ”nya alliansen” att fortsätta på samma odemokratiska sätt och röstade igenom ordförande och förste viceordförandeposterna till sig själv. Vi vet att Alliansen hade planerat att oppositionen skulle få andravice ordförandeposten. Men ingen inom oppositionen var intresserad i allmosan och därmed ville ordföranden att fortsätta till nästa ärendet som passade honom bäst, utan att komplettera valet av ett presidium.

demokrati för alla. WOH

Jag var som så ofta tvungen att läxa upp honom att vi ikväll är församlade för att utse ett Kf-presidium och han måste fortsätta att utse även en andra viceordförande. Det tyckte han inte om, men var tvungen att följa mina anvisningar och ytterligare en centerpartist valdes av sina egna kompisar som andravice ordförande.

Jag hoppas att ni nu förstår vad jag menade med att ”alla partier” måste vara informerade. Vi får se hur det går med kommunstyrelsens ordförande.

I min reservation konstaterar jag följande: När det gäller kommunfullmäktiges ordförande är det nödvändigt att hon/han har förtroende hos ”alla partier” och uppfattas som oväldig. Men tyvärr uppfyller han inte de kraven. Redan vid första mötet visade han sitt rätta jag.

Deras tidigare rasistiska beteenden mot mig, slog nu emot dem själva den här gången.

rosen då? WOH

Nästa vecka har vi ett demokratiberedningsmöte, undrar om det är lönt att delta i ett sådant möte.

Facit blev att vi nu har ett Kommunfullmäktiges presidie som leds av en C politiker utan beviljad ansvarsfrihet och två andra politiker från Alliansen. Dessa tre personer ska även prata och företräda oss inom oppositionen. Ett demokratiskt misslyckande vid sitt första och viktigaste möte. Ett totalt misslyckande för hela ”nya alliansen”.

Bild? montage WOH

Vi har fått informationen om att dessa ”politiker” har för avsikt att besätta alla första viceordförandeposterna själva. Vi får väl se hur det ska gå till.

Nästa rapportering blir om Kommunpartiets motion om motionen som vi skrev för att vara en läxa för förvaltningen. Nu följer de våra krav. Kommer snart under ”interpellationen”.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.