Förvaltningen saboterar egna verksamheten!

Sabotaget!

Efter åtta år under samma chefers ledning kan vi med största säkerhet konstatera att Demokratiberedningens succéer blev uppsåtligen saboterade och det måste ha konsekvenser. Den ansvariga verksamhetschefen med hjälp av beredningsledaren har medvetet saboterat verksamheten och bidragit till dessa ansvarslösa misslyckanden och onödiga expenser. Jag har redan kontaktat kommunens revisorer och lämnat anklagelsen om trolöshet mot huvudman.

Även chefer i den offentliga sektorn måste stå för sina misslyckanden. Ej beviljad ansvarsfrihet måste börja användas oftare och får inte bli en självklarhet vid kontinuerliga misslyckanden som fallet är i vår fina kommun.

Jag har vid flera tillfällen varnat förvaltningen och förklarat för dem att vid en rankning kommer vi att vara en av de sämsta i landet igen, men inget hände. I åtta år har varken politiker eller verksamhetschefer bidragit med något vettigt för utvecklingen.  Vi har inte ens haft en verksamhetsplan. I september begärde jag ett förtydligande av Demokratiberedningens uppgifter, så att vi efter bortkastade åtta år kunde börja arbeta på allvar, men det vill verksamhetschefen och beredningsledaren inte ens diskutera. Det försvagar deras ställning och stärker politikernas positioner och deras vilja att prestera (för närvarande är de flesta politiker enbart intresserade i arvoden).

Oss kan du lita på
Foto och montage
WOH

Jag har gjort ett utkast till en verksamhetsplan som man nu är tvungen att ta fram. Jag begärde snarast möjligt ett s.k. ”lunchmöte” med ungdomarna. Det tycker beredningsledaren Weigel (C) och KL Karlsson (V) inte om att Harutun vid varje möte kommer med nya förslag till en fungerande och effektiv demokratiberedning och vitaliseringen av KF som de själva inte ens vet att det hör till Demokratiberedningens uppgifter. Förslag som de inte är kompetenta att komma med själva och som de har missat i åtta år.

Essentiella förslag som förvaltningen och beredningsledare måste komma med, men för det behöver man tid, intresse och motivation för att klara uppdraget. Weigel som är själv övertygad om att inte klara sitt uppdrag är livrädd att inte få beviljad ansvarsfrihet igen och tror/trodde att med hot, sitt primitiva beteende och ord som ”håll käften” kunde skrämma även mig till tystnad. Vi vet att övriga politiker och verksamhetschefer är livrädda för honom (deras kommentar, Wahan du vet hur han är).

Ja jag vet hur han är och är inte förvånad eller ett dugg rädd för hans primitiva beteenden eller hans hot. Han är en ondskefull, omoralisk, hatfull och avundsjuk människa som inte passar i politiken och det vet alla utom Centerpartiet som även de är livrädda för honom. Jag kommer inte att beväpna mig för att skydda mig mot en misslyckad sjuk person som inget har att komma med annat än misslyckanden och ett fejkat existens. Hans primitiva beteenden ledde till att mötet fick avbrytas.

Det är dags att även maktmissbrukarna i de stora partierna måste anpassa sig de demokratiska reglerna. De flesta politikerna i Vansbro kommun har inte den motivation eller viljan att prestera helt enkelt pga. politiker som Weigel och några svansviftare till som hjälper honom för att få flera poster som de egentligen ändå inte klarar. Se bara på Weigel själv.

Break the chain

De mest hederliga politikerna föredrar att lämna politiken pga. att de inte vill bli utsatta för repressalier av ”losers” som Weigel istället för att säga emot och nickedockorna anpassar sig istället, tigger om högre arvoden och anställningar till sina fruar, släkt och ”håller käften”.

Enda opposition är Kommunpartiet, resten agerar när de är ensamma eller i sina drömmar när de sover.

Så nu ska vi vänta och se vad revisorerna har att säga först.Jag har tagit kontakt med två partiordföranden och kommunstyrelseordförande och informerat dem om händelserna och min avsikt ”trolöshet mot huvudman”. Kommunchefen gick inte att få kontakt med och de övriga partlederna har jag inte ens tanken på att kontakta. Dessa hjältar törs inte ens hälsa på mig vid andras närvarande. Rädslan för Weigel är enorm och dessa hjältar törs inte bryta mot deras överenskommelse.

Wahan Ohaness Harutun Grundare och ordförande Kommunpartiet


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.