Frågan!

Kommunallagen 5 kapitlet 49-56 paragraferna gällande Interpellationer och frågor står det

”för att inhämta upplysningar får ledamöterna ställa frågor. Motsvarande regler gäller som för interpellationer. Frågorna ska gälla enkla sakförhållande som kan besvaras utan särskilda utredningar. Vid fråga ”får bara frågeställaren och den som svarar yttra sig” medan vid interpellation kan hela fullmäktige delta i debatten. För Vansbro kommuns del ska frågan lämnas in två arbetsdagar före KF mötet och vara formulerade för att försvåra det hela för frågeställaren (Kommunpartiet).

Okunniga politiker. Foto & montage WOH

Vid KF mötet den 25 april 2017 fick jag höra att det har kommit en fråga av Kommunpartiets Wahan Harutun (jag) till ordföranden och att man anser frågan vara besvarad. Förklaring ska man skicka till mig senare. Klart och tydligt bevis på ordförandens inkompetens. Enligt ordföranden var frågan för komplicerad att besvara. Jag kan förstå att frågan var komplicerad för ordföranden, men det är inte meningen att han skulle svara på frågan heller annars hade jag inte ställt den frågan.

Frågan var ställd till Ks ordföranden Stina Munters som jag uppskattar genom hennes försök att vara öppen. Hon försöker att korrigera sin föregångares maktmissbruk och hets mot mig som många andra inom politik och förvaltning fortfarande håller fast vid. På torsdag morgon pratade jag med  Stina.  Sanningen är att på måndag hade hon ingen tid att bearbeta frågan och på tisdag var personalchefen (inte mycket att ha som informationskälla) inte på plats. Istället för att följa kommunpartiets rekommendationer (läs KP: s motion, motion om motioner), väljer hon att undvika konfrontation mot konspirationsgruppen mot Harutun.

Efter att ha köpt Socialdemokratiska arbetarepartiet till tystnad  genom att erbjuda dem ordförande poster i utskotten. Undrar hur länge Sossarna Nils Erik Edlund och Nall Lasse Andersson vill förnedra sig själva och sitt eget parti för sju tusen kronors skull?

Värre blev det. Än en gång bevisade KF presidiet sin inkompetens. Ytterligare en centerpolitiker blandade sig in i debatten för att försvara sin partikamrat utan att ordföranden agerade. Han fattade ingenting.

Förstår ni nu vad som pågår inom politiken i vår fina kommun? Det fattas mycket kompetens hos de styrande partierna.

Centerpartiet och Socialdemokraterna med hjälp av Kd vill tysta ner kommunpartiet genom maktmissbruk och diskriminering p.g.a. att de inte kan bemöta kompetensen i Kommunpartiet med demokratiska argument och regler. Vi kommer inte att underordna oss inkompetensens eller diktatoriska och rasistiska metoder. Vi är oppositionen.

Men inkompetensen gör ofta och flera fel än de vill veta  om eller erkänna och vi kommer att avslöja dem. Den här gången behövde vi inte vänta länge.

Nästa avslöjande är en pinsam historia för C och S samarbetspartierna.

Vansbro kommun, Vansbro teknik och DVAAB var inbjudna för att informera Äppelbo folk, men ingen politiker visste om något beslut. Dessa politiker behövde själv informeras och vi informerade folket och de inkompetenta politikerna.

Wahan Ohaness Harutun, Ordförande för Kommunpartiet


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.