General Robert Edward Lee

Never do wrong things to make a friend or to keep one

Never do wrong things to make a friend or to keep one.

Wahan som vanligt vet du inte vad du pratar om. Privat äldreomsorg är en privat firma som erbjuder äldre vård som den äldre själv betalar, sådan är väldigt vanliga i USA. Detta är vad centerpartisten Uwe Weigel bland annat skriver i sin kommentar till min insändare i Falu Kuriren den 11 september 2012.

Kristdemokraten Torsten Larsson skriver och förfalskar min insändare på följande sätt. Wahan Harutun, Kommunpartiet i Vansbro, påstår (11/9) i en insändare i att kristdemokraterna har gett upp vårdnadsbidraget i Vansbro kommun i utbyte mot alternativ drift av äldreomsorgen i Äppelbo och att äldreomsorgen i Äppelbo blivit fyra miljoner kronor dyrare per år efter att Adium omsorg tagit över driften.

Om ni läser Torsten Larssons kommentar ser ni direkt att han inte håller sig till sanningen och det ska en partiledare som Larsson göra. Han har vid det senaste valet 2010 förlorat fyra mandat, troligen pga. att han  inte kan hålla sig till sanningen. Jag kan inte förstå att han kan förnedra sig till denna låga primitiva nivå som några andra politiker.

Jag är medveten om att avslöjandet av den ohederliga affären Adium och vårdnadsbidraget mellan vänster och högerkartellen är besvärande för alla inblandade. För att försvara sig kallar de mig för lögnare, men faktum är att man inte får använda kommuninvånares skattepengar för att få sina ideologier förverkligade pga. egen inkompetens. Att detta händer bevisar både vänster och högerkartellens inkompetens. Jag är inte rädd för att bli utsatt för repressalier för att ha avslöjat det jag kallar för korruption. Centerpartisten Fredrick Federley skulle troligen ha lagt till ”på högsta grad” som han brukar göra.

Den store Amerikanska generalen Robert Edward Lee sa. ”never do wrong things to make a friend or to keep one”. “gör aldrig något ont för att skapa vänner eller behålla en” General Lee viste säkerligen vad han pratade om.

Torsten Larsson hade kunnat framstå som en trovärdig politiker om han hade lämnat ifrån sig sina uppdrag när han sa upp samarbetet med Centern, Moderaterna, Folkpartiet och vänsterkartellen, men det är tyvärr så att poster och arvoden är viktigare för en del politiker än hederlig politik och moral för kommunens bästa som Kommunpartiet driver.

När Centerpartisten Henrik Säljgård sa upp sitt uppdrag i utskottet Leva & Bo, erbjöd PA Westhed mig uppdragit för att tysta ner mig. Mitt svar var klart och tydligt ”jag har inget samarbetsavtal med Alliansen”. Vänsterpartiet tackade ja till uppdraget. Jag är inte säker, men jag tror att de skäms för det efter förnedringarna vid händelserna om brandstationen.

Centerpartisten Weigel (som är en registrerad medlem på kommunpartiets hemsida) som är kommunfullmäktiges ordförande i Vansbro kommun är däremot stolt och nöjd med att veta vad ”privat äldreomsorg” är. Vi vet alla att hans kompetens inte räcker längre än så. Stackars honom. Min systers dotter äger och leder en liknande business. Adiums ägare klarar sig bra, men förvaltning och politikerna var inte kompetenta att klara det. Ett årligt inkomstbortfall på dryga 2,5 miljoner kronor för kommunen pga. vänster och högerkartellens köpta/sålda ideologier.

Wahan Ohaness Harutun

Falu Kuriren, opinion. Insändare Vansbro.

Ideologiska problem kostar

Hur blir det när politiker börjar lösa sina ideologiska problem på bekostnad av kommuninvånares pengar?Ett bra exempel är privatiseringen av äldreboendet i Äppelbo i utbyte mot avskaffandet av vårdnadsbidraget som genomfördes av alliansen under ledning av Westhed (C), Larsson (KD) i samarbete med (S) och (V) vilket kostar kommunen cirka fyra miljoner i inkomstbortfall årligen.Rindiaffären kostade drygt två miljoner, Adium drygt 2,5 miljoner och vårdnadsbidraget cirka 1,4 miljoner, alltså nästan sex miljoner årligen.”Vi har gjort ett misstag”, säger S-ordföranden och sitter kvar. Snälla ni avgå!

Kommunpartiet för kommunens bästa genom Wahan Ohaness Harutun

Osanningar och förtal ¨ Wahan Harutun, Kommunpartiet i Vansbro, påstår (11/9) i en insändare i att kristdemokraterna har gett upp vårdnadsbidraget i Vansbro kommun i utbyte mot alternativ drift av äldreomsorgen i Äppelbo och att äldreomsorgen i Äppelbo blivit fyra miljoner kronor dyrare per år efter att Adium omsorg tagit över driften. Det finns inget som helst samband mellan vårdnadsbidraget och äldreomsorgen i Äppelbo. De konspirationsteorier som Wahan Harutun för fram saknar totalt verklighetsförankring. Kristdemokraterna är det parti i Vansbro kommun som mest arbetat för valfrihet inom barnomsorgen och har aldrig kompromissat bort vårdnadsbidraget. Kommunfullmäktige har mot vår vilja avskaffat det och Wahan Harutuns påstående om kompromisser är osanning och rent förtal! För äldreomsorgen i Äppelbo är kommunens kostnader inte högre utan lägre sedan Adium omsorg tagit över driften. Torsten Larsson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.