GENSENVÄGEN

Ingen kommentar. Foto och montage WOH

Ingen kommentar. Foto och montage WOH

Citat ”Det kan säkert diskuteras vilka åtgärder som behöver vidtas. Frågan från Herman är dock vilket ansvar kommunen har och här är mitt svar tydligt: Kommunen har ett ANSVAR i och med att vägen behöver skötas för att befolkningen ska kunna ta sig till den kommunala badplatsen”.

Detta skrev T Larsson tidigare och som tur är kan han inte bara sudda bort det som de är vana vid att göra med sina värdelösa utskott och nämndprotokoll. Jag vill vänligt påminna dig Torsten att din jojo politik har kostat ditt parti fyra av era sju mandat vid valet 2010. Det verkar som om du har glömt vad du berättade för mig då. Var rädd om det du har kvar.

Ni, den styrande politikeralliansen (kommunstyrelsens ordförande) och förvaltningscheferna (kommunchefen) har kommit överens om att genomföra det ni har kommit överens om i Ks-utskottet och ni gör som ”förvaltningen” säger. Alla våra (Kommunpartiets) förslag röstas ner, men kopieras i efterhand. Den mest kopierade är vår motion om motioner som ni både i Ks och i KF röstade emot utan att ens ha sett den. Utredarnas chefer visste varför ni inte ska se den.

Facit blev nu utöver förvaltningens misslyckande att hålla budget och efter avslöjandet av konsultkostnaderna kan vi nu konstatera att maktmissbruket pga. inkompetens är katastrofal och gränsar till korruption. Vi kan även konstatera att ni de styrande politikerna bär ett ännu större ansvar för k-chefens, förvaltningens och politikens misslyckande. När börjar ni att förstå att ni måste avgå?

Varför har ni inte rapporterat till kommunstyrelsen om läget (ert misslyckande)? Jag har vid flera tillfällen kritiserat er och k-chefen för utnyttjandet av konsulttjänster, varför rapporterade ni inte om inkompetensen? Varför väntade ni med att rapportera ert misslyckande tills ni blev avslöjade? Hade ni tänkt hemlighålla sanningen tills efter valet den 14 september. Men nu är ni i alla fall avslöjade. Jag tycker ert beteende är avskyvärt och ni är inte värda att kalla er för förtroendevalda.

23,49 miljoner i konsultkostnader bekräftar Kommunpartiets krav att börja rensa i den överdimensionerade ineffektiva administrationen.

Istället för att du och övriga politiker ska ha försökt att stödja mig i diskussionerna vid Ks-mötet för att hitta en lösning för ett så litet problem, tog du upp möjligheten av att avskaffa ”de kommunala badplatserna”. Undrar vad du Torsten och övriga ordföranden har mer att sälja ut för att finansiera era arvoden och konsultkostnaderna. Som vanligt behandlades jag som en fiende bara för jag vägrar att som ni underordna mig ordförandens och k-chefens vilja. Efter så många år måste ni ha fattat att vi politiker får vårt uppdrag av medborgarna.

Under mindre än en mandatperiod har konsultkostnaderna ökat till ofattbara 23,5 miljoner kronor (jag tror att de faktiska kostnaderna är mycket högre än så), då måste vi ha 40 000 kronor för att reparera en väg till en kommunal badplats. Kommuninvånarna har rätt till att få servicen för sina skattepengar, dessa pengar ska inte användas för att stödja inkompetenta chefer.

Som alliansens retoriker och ekonomiansvarig måste du ha en förklaring. Vad är det ni håller på med? Personligen hade jag inte tvekat ett ögonblick med att skicka hem de ansvariga. Ni (den stora alliansen) misslyckade politiker måste ta ansvaret själva och lämna ert uppdrag till förfogande.

Jag är ledsen att säga det Torsten, men du och övriga ordföranden i utskotten och nämnder har misslyckats med ert uppdrag och vad som är värst är risken att ert misslyckande svetsar ihop er för en ytterligare gemensam misslyckad mandatperiod efter valet den 14 september.

Jag vill än en gång uppmana er från båda blocken att sluta göra skillnad mellan ”de och vi”. De är medborgarna som gett oss det här hederliga uppdraget. Genom att alltid säga emot mig för att bli accepterad av övriga bidrar ni till ert eget förakt och misslyckande som vi nu kan se. Så kurerar man inte sitt mindervärdighetskomplex.

Idag är det ingen förvaltning som håller budget och som vi alla inom politiken och förvaltning vet, kommer ni inte att klara det vid nästa mandatperiod heller.

En förändring är ett måste och vi är beredda.
Kommunpartiet, det tredje blocket för kommunens bästa.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.