Habiliteringsersättningen!

Habiliteringsersättningen!

2019 hade Kommunfullmäktige en budget på 642 000 kronor för att bland annat vitalisera kommunfullmäktige. 345 380 kronor användes aldrig till det syftet. De pengarna användes för att tredubbla utskottsordförandes arvoden inte till vitaliseringen av Kommunfullmäktige.

2019 fick Vansbro kommun ta del av 239 695 kronor i habiliteringsersättning enbart 6063 kronor delades ut för våra handikappade personer. 233 632 kronor betalades aldrig ut och skickades tillbaka till Socialstyrelsen. Skickads pengarna verkligen tillbaka till Socialstyrelsen?

Skolchefen fick sparken pga. att hon vägrade acceptera ytterligare försämringar i våra skolor som ingen kan acceptera längre. Enligt KS-ordföranden S Munters hade skolchefen gjort ett mycket bra jobb. Frågan är varför måste hon gå, men inte socialchefen som sedan länge förlorat kontrollen över att leda verksamheten? Vet hon för mycket och i så fall vad?

Denna fråga är akut och kräver snarast möjligt ett svar för att få en lösning och ett stopp på våra verksamhetschefers och därmed även politikernas misslyckanden.

Jag vill härmed även tacka Katarina Boson som i Anton Comstedt (Falu-Kurirens) rapport från den 7 december 2020 skriver följande: Det här är självklart bekymmersamt, då det är våra medlemmars pengar. Har en kommun ansökt om habiliteringsersättning så ska de betala ut pengarna som de har blivit tilldelade, säger Katarina Boson.

Politiskt ansvarig för detta misslyckande är Centerpartiets ordförande A Hultgren. Det är skamligt hur hon och socialchefen Hekkala under k-chefens diktat hanterar dessa pengar. Enligt Katarina Boson som är medlemrådgivare för FUB Västerdalarna finns det inga övriga krav än att de ska dela ut pengarna till de som deltar i daglig verksamhet inom LSS.

Ännu en anledning för att skynda på och köpa ut dem.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.