Hat reaktionen mot Vänsterpartiets förslag!

Vänsterpartiets tilläggsförslag!

Siljans News Västerdalarnas redaktör Leif Olsson rapporterade att vid december KF-mötet lämnade Vänsterpartiets ledamot Kurt Lennart Karlsson mötet efter att fullmäktiges ordförande vägrat lägga fram delar av hans förslag till beslut. Hade jag varit närvarande vid det mötet, hade jag yrkat bifall till Karlssons förslag och bett ordföranden att ändra sitt beslut eller han själv skulle lämna mötet.

Vårt är vi på väg?

Jag har tidigare vid flera tillfällen vid KF-möten påpekat att han överskrider sina befogenheter och gör skillnad särskilt mellan mig och hans ”kompisar”. När ska man lägga ett mot/kompletterings förslag om inte vid ett KF-möte. Ska KF-ledamöter som inte sitter i kommunstyrelsen vägras att lägga förslag vid KF-möten?

Chefernas och Centerpartiets lednings ständiga misslyckande tvingar dem till maktmissbruk som inte är acceptabelt längre. Jag har ju klart och tydligt varnat för konsekvenserna.

Ni politiker som kallar er för ”Vi som skrivit på” (Weigels lögner) tillsammans med förvaltningscheferna skapar enbart kostnader istället för möjligheter.

”Vilken av politikerna/partierna ska leda kommunen till bättre ekonomi, bättre skola, bättre personalpolitik mm? S, V, KD, KP, M, L eller LPo? Missa inte min kommande rapport om kaoset”.

Dessa ständiga misslyckanden tvingar Alliansen och S att fortsätta med sin centraliseringspolitik där allt ska flyttas till centralorten. KP säger hela bygden ska leva och därmed nej till centraliseringen.

Kommunpartiet för kommunens bästa!

Att inte bevilja Vänsterpartiet att lägga ett väl förberett kompletteringsförslag är oacceptabelt och var en vedergällning mot Gunnel Gustafssons (V) kritik mot KF-ordförandens ledningsbrist. Det verkar som om KF-ordföranden har svårt att acceptera nederlag och vägrar anpassa sig till de demokratiska reglerna. Det är anmärkningsvärt att inte lyssna på de demokratiska tillgångarna.

Det som står i kommunallagen ska om möjligt följas, men det betyder inte att ordföranden får tolka lagarna som det passar honom och de styrandes diktat. Ordförande Weigel måste lära sig självrespekt och följa lagen, han är inte värd att kalla sig förtroendevald.

Vilken förtroendevald ledamot som helst i Kommunfullmäktige har rätten till att lägga ett väl förberett kompletterings eller motförslag. Jag och mitt parti som är emot centraliseringen sympatiserar en hel del med Vänsterpartiets komplettering/motförslag efter mottot ”hela bygden ska leva”.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.