Hemtjänst flytten!

Den 25 juli slog jag på datorn för att läsa vad som stod i Falu Kuriren.

Jag undrade om solen den dagen hade gått upp i väster, den dagen kunde jag till min förvåning läsa mitt namn i tidningen.

Bessarbron dala Järna
Alternativet

Mycket snart upptäckte jag att artikeln var skriven av redaktör L Olsson inte av Thomsen eller A Gustafsson som får signera kommunkommunikatorns rapporteringar som sina egna, i hennes rapporter får enbart k-rådet och k-chefen yttra sig.

Vi vet ju att Westhed/Root Eriksson knäckte Thomsen p.g.a. att oppositionen (Harutun) fick yttra sig i tidningen. Vi var och är fortfarande oppositionen, men sanningen fick inte komma fram. Mörkläggning genom protokollförfalskning, egen medborgardialog, kommunkommunikator som inte skriver sanningen och enbart negativt (dravel) om mig och mitt parti för att bli accepterad av övriga inom förvaltningen mm. Detta var och är fortfarande de styrande C & S och övriga samarbetspartiernas politik.

Snacka om moral och journalistisk yrkesetik.

Journalistförbundets yrkesetiska nämnd (YEN) har till uppgift att bedriva och stimulera en yrkesetisk debatt i samhället.  Nämnden ska också handlägga och fatta beslut om anmälningar som inkommer till nämnden och som gäller övertramp av de tretton yrkesetiska reglerna.

Undrar om Dalarnas Tidningars ledningen vet om att det finns ett journalist- förbund i Sverige?

Jag ringde tidningen och sökte redaktör Olsson då det inte stod något telefonnummer i tidningen, men konstigt nog visste man inget om redaktör Olsson. Efter några försök gav jag upp.

Det var lite annorlunda då Eva Wirén var chefredaktör, demokrati och journalistisk yrkesetik vägde lite tyngre inom DT än i dag.

Det gällde ärendet flytten av hemtjänsten från Nås till Dala-Järna. Förvaltningen eller rättare sagt konsulterna beslutar och ”politikerna” måste följa besluten. Svansviftarna inom C & S och KD är många.

Jag har redan vid beredningsdagen förklarat till kommunstyrelsen att ett beslut redan finns och att det inte behövs ytterligare beslut. Är det så svårt att fatta ett så enkelt fakta? Eller är det prestigeförlusten? Eller vill nu svansviftarna inom C, S och Kd ett år före valet visa att de lever?

Är förvaltningen trots C & S och KD stöd rädda att konfrontera politiken? Känner de att de har spänt bågen för mycket?  Har politikerna nu börjat att fatta vad vi varnade för? Börjar politikerna att inse sina misstag? Välkomna till Kommunpartiet.

Jag vill härmed tacka redaktör L Olsson för hans rapportering, trots allt finns fortfarande folk som är villiga att kämpa för demokrati och rättvisa och inte enbart för egenintressen och för släktens bästa. Tack Leif.

I del två, överenskommelsen mellan förvaltningen och partierna, Kommunpartiet ej inkluderat. Missa inte sanningen.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.