Hemtjänst flytten II

Överenskommelse mellan förvaltning och politik.

Efter valet 2010 tvingade förvaltningen fram en överenskommelse med partiledarna att följa deras rekommendationer och utestänga mig annars skulle de inte kunna genomföra besparingarna som krävs.

Ingen kvar – Ingen kommentar.
Foto och montage WOH

Mitt citat: ”Vansbro kommun för en ansvarsfull politik där ekonomin är överordnad övriga krav”, antogs som kommunens motto för att nå en ekonomi i balans och det gäller fortfarande. Jag sa inget om det och de fick styra efter vårt krav ( den hemligheten berättade jag inte ens till mina käraste, just för kommunens bästa ).

Man uppfyllde mitt krav att minska personalantalet till 550 personal, därefter togs (anställningsstoppet) bort för att förvaltningen ska anpassa organisationen efter sina behov. Från att ha en personalstyrka av 558 årsanställda år 2012 till ofattbara 711 anställda 2017.

Man förklarade sitt misslyckande med att skylla på invandringen.

Efter att C hade köpt de två S- politikerna genom att erbjuda dem två ordförandeposter, ytterligare S och V politiker tystades ner genom att erbjuda dem fast anställning och flera politiker med bakgrund i Centerpartiet fått högre befattningar var det fritt fram för förvaltning och politik att försöka isolera mig. Diskriminering och mobbning blev ett faktum. Deras mål var att knäcka mig.

De kan inte få bort mig, men gör redaktionella ändringar i mina förslag och stämplar dem som sina egna (Kd förslag), till den uppgiften har man nämligen utsett Kd:s distriktsordföranden T Larsson. Problemet är att en kopia inte kan bli ett original.

Faktum är att jag även har lösningar för deras nya misslyckanden och det gör att jag känner mig mycket stolt och överlägsen händelserna.

Centerpartiet och deras köpta samarbetsparti S och medlöpare partiet Kristdemokraterna har styrt kommunen tillbaka till ruta ett. År 2005 blev jag tvungen att starta ett nytt parti mot korruption, svågerpolitik och egenintressen som har utvecklats och fortfarande pågår.

Förvaltningen fungerar inte längre utan konsulter och dessa har tappat kontrollen p.g.a. sina påhittade konstruktivlösa lösningar. Samarbetspartierna C, S Kd och övriga följer förvaltningens ”rekommendationer” oavsett konsekvenserna som blir förödande för ekonomin och därmed för servicen. Till exempel besparingar inom skola där behöriga lärare blir vikarier för obehöriga, LSS totala misslyckande, Bredbandsutbyggnaden och inte minst personalpolitiken mm.

Facit. När organisationen med hjälp av en konsult för att ordna konsulter till chefer tappar kontrollen och den överdimensionerade organisationen inte längre fungerar som den ska, då finns det enbart en lösning, nämligen ledningsbyte. Troligen kommer det att bli mitt förslag den 3 oktober.

Vi säger nej till C & S och A centraliseringspolitik.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.