Hur sköts Vansbro!

En tid sedan var det en insändare om Långhyttan där olika företeelser kritiserades för att förfula samhället. Det kunde faktiskt ha varit Vansbro det var fråga om för även här finns saker att anmärka på och som kan bättras. Gatorna sköts inget vidare, i år sopades de ovanligt sent. Vinterns snöröjning var också flera gånger bristfällig och kom sent.

Hur skötts Vansbro

Hur skötts Vansbro

Kommunen har en armada med tjänstemän som väl ska ha det direkta ansvaret för miljön, bl. a finns det runt fem tjänstehavare som just har ansvar för miljön men sällan hör av sig annat än vid något tillfälle då industriavfall från nedlagda större industrier lokaliserats.

Skulle inte dessa människor få i uppgift att granska miljön och föreslå åtgärder. Nu i vår har det vid socklarna till husen vuxit missprydande maskrosor som inte varit någon prydnad och lätt kunnat tas bort av en man med skyffel som följer med sopmaskinen.

Många häckar sticker ut i trottoaren så det är svårt för gamla med rollator. Kommunens trädgårdsmästare har ju tidigare misshandlat de vackra pelarasparna som hembygdsföreningen planterat. Det är viktigare att ersätta döda plantor i rabatterna och bevaka att inte parkträd efter Järnvägsgatan fälles i lönndom.

Animera fastighetsägarna att delta och propagera mot att inte skräpa ner. Jag minns Valter Engmans frivilliga städning av Järnvägparken under municipets tid. Har han ingen efterträdare i dag? Jo då en hel förening.

Vansbro hembygdsförening gjorde en fin vårkampanj kring loket som nu skiner lika fint som det gjorde när det sattes ut, tack hembygdsföreningen.

Erik Wanfors

Min kommentar. Sverige är kanske världens mest genomorganiserade land. Vansbro en av de mest misskötta kommuner. Rätt skött – kan vi skapa en bra kommun för våra innevånare. Allting skall lösas med mer pengar. Inte en fråga om hur vi använder de skattepengar kommunen redan får. Dessa pengar (23,4 miljoner) investerades i konsulter i stället för i skola, vård, våra unga och gamla.

Samarbetet mellan vänster och högerkartellen var förödande för vår fina kommun. Du har makten och möjligheten den 14 september i år att åstadkomma ändringen alla väntar på. Vi måste börja känna oss stolta att vara Vansbro kommunbo. Vi är beredda.

Wahan Ohaness Harutun

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.