Inga-Britt Ahlenius

Vid min senaste rapportering lovade jag att komma med förklaringar och analyser om ”förskingringen” som kommunstyrelsen i Vansbro kommun försökte att mörklägga genom att inte göra en polisanmälan mot en förvaltnings chef och hur revisionerna tänker om det.

Klart att vi inte vet vad de tänker, men jag kan genom mina erfarenheter, händelserna inom förvaltning och politik tydligt förklara att vi behöver en öppnare och tydligare revision som inte tar hänsyn till sina uppdragsgivare. Kommunpartiets revisor fick inte vara med trots att vi är det enda oppositionspartiet i kommunen, de visste varför vi inte fick vara med.

Jag kan berätta mycket om vad som pågår i vår fina kommun, men rekommenderar Dagens Samhälles redaktörs Magnus Wredes artikel.

I den senaste utgåvan nummer 27 2013 av tidningen Dagens Samhälle (politik, ekonomi & offentliga affärer) publiceras ett reportage av redaktör MAGNUS WREDE om en kvinna som har fått EU-kommissionen på fall och inkompetensförklarat FN-chefen Ban Ki-moon. Han skriver om den pensionerade riksrevisorn Inga-Britt Ahlenius som nu riktar sina argusögon mot ”systemkollapsen” i kommunerna.

”de sakkunniga revisorer som anlitas fungerar ju bara som konsulter, sen pratar de förtroendevalda revisorerna ihop sig om ett uttalande” Systemet med förtroendevalda kommunala revisorer kallar hon ett institutionaliserat jävsförhållande som inte har något med oberoende revision att göra.

Detta fastställande står även jag för

Missa inte den rapporten. Jag önskar att vi hade flera kvinnor av hennes slag. Min högaktning och beundran till henne.

Artikeln/reporten är skriven av MAGNUS WREDE och fotograf är STIG HAMMERSTEDT. www.dagenssamhalle.se

WAHAN OHANESS HARUTUN


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.