Integrationen

En av de största utmaningarna inte bara för vår fina kommun kommer framöver att handla om integrationen.

Inom ramen för integration måste vi ställa tydligare krav på oss själva som politiker, ”tjänstemannaväldet” och de nyanlända för att de ska lära sig det svenska språket och skaffa sig ett arbete för att försörja sig själva och anpassa sig i samhället.

kommunen avvecklar

Problemet är att man nu har avvecklat integration enheten.

Svågerpolitiken satte i gång och fördelade personal i olika verksamheter. Besparingarna hade kunnat fördubblas utan svågerpolitikens påverkan.

Nu ska vi ha en integration utan att ha en integrationssamordnare. Detta på bekostnad av de nyanlända. Dessa hycklare anklagar mig att vara invandrar fientlig.

Den inkompetenta kommunledningsgruppen måste nu genom  försämringar inom skola vård och omsorg få in pengar för sitt misslyckande för att senare misslyckas igen. En del av verksamhetscheferna har suttit för länge på sina poster och måste snarast möjligt bytas ut.

Nu kan ni förstå varför ledningsgruppen misslyckas på löpande band.

Då integrationsenheten skulle ledas av flera verksamheter begärde jag av kommunstyrelsen en rapportering om ”vad händer efter Ali”? Ks ordföranden beslutade att vi ska få en skriftlig rapportering. För någon vecka sedan blev jag uppringd  av integrationschefen som berättade för mig att övriga verksamhetschefer vägrar att lämna en rapport om ärendet som KS-ordförande hade begärt.

Tjänstemannaväldet som härskar i kommunen vill fortsätta med att missbruka makten och svågerpolitiken struntar nu även i vad Ks- ordföranden beslutar om.

Vad ska dessa chefer rapportera om egentligen? De vet ju inte ens varför de har misslyckats.

Som ensam Kommunpartist mot tio marionetter från  C, S, A politiker och tjänstemannavälde utan kompetens har jag inte mycket att sätta emot än att lägga fram yrkanden som kommer att röstas ner av C, S och övriga medlöpare partierna som KD. Men jag känner mig ändå som en vinnare.

De kommer garanterat att misslyckas igen.

SKL bjuder

SEMINARIUM. SKL bjuder särskilt in dig som förtroendevald till en kostnadsfri seminariedag om medborgardialog kring inkludering och integration.

Sveriges kommuner och Landsting har tillsammans med forskare utvecklat en modell för att arbeta med medborgardialoger i komplexa frågor. Ett flertal kommuner arbetar enligt modellen i frågor som rör inkludering och integration. Ett ämne som de senaste åren präglat samhällsdebatten och i SOM- institutets undersökningar visas vara en fråga som både oroar och leder till polarisering.

Ja, en fråga som oroar och leder till polarisering. Förstår tjänstemannaväldet och våra ”konflikträdda” politiker vad det betyder? Knappast.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.