Interpellation Skillnader mellan förtroendevalda!

Kommunfullmäktige Vansbro kommun

Fråga om skillnader mellan förtroendevalda!

Tidningen Dagens Samhälle ägs av arbetsgivarorganisationen SKL. Ägarens syfte med tidningen är att sprida information, nyheter och debatt av intresse för den offentliga sektorn i Sverige. Tidningen kallar sig ”Tidningen för beslutsfattare på den offentliga marknaden”.

I Vansbro kommun delas tidningen ut enbart till kommunstyrelseledamöter.

På frågan om varför enbart kommunstyrelsens ledamöter, men inte övriga förtroendevalda som äger den slutliga rätten till beslut i kommunfullmäktige visade sig vara kostnaderna på ca 90 000 kronor. Samma svar som vid behandling av läsplattorna för de förtroendevalda i Kommunfullmäktige, för dyrt. Pengarna räckte inte då och räcker inte nu heller.

Pengarna räcker inte för skolan, inte för våra äldreboenden heller, pengarna räcker inte. Men det verkar som om pengarna räcker till att fördubbla utskottsordförandenas arvoden.

Mao ska nu den själv orsakade usla ekonomin även göra basen till att styra den ”demokratiska processen”. Är det kanske dags att börja organisera sig mot en möjlig risk av ett aparthetssystem i den offentliga och politiska sektorn. Tendenserna till totalitära former går inte att mista om längre. (en möjlighet till en ny motion?).

Kommunstyrelsen i sin iver hittar på och beslutar om destruktiva åtaganden utan att konsultera de demokratiska partierna, politiker eller Kommunfullmäktige.

Frågan är, ska vi acceptera att kommunstyrelseledamöter får högre status än förtroendevalda i Kommunfullmäktige?

Ska den usla ekonomin styra den demokratiska processen i framtiden?

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och Ordförande för Kommunpartiet.

Nås, Dala Järna, Vansbro och Äppelbo.

 Svaret får vi förhoppningsvis den 27 maj 2019?   


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.