INTERPELLATIONEN

INTERPELATIONEN. BRA START

Bild WOH bra-start

Kommunpartiets motion om motioner är en del av en lång rapport och förklaringar som jag skrev en motion om vid kraven till att installera en demokratiberedning i Vansbro kommun. Den motionen låg länge obehandlad tills den blev inkluderad som en del i den politiska organisation. Förvaltningschefer och  politiker hade ju kommit överens om att alltid säga nej till allt som kommer från Kommunpartiet.

Vår motion om motioner skrev vi för att vara en tillgång till förvaltningen om hur man gör för att vara effektiv utan behov av konsulter och krångel pga. inkompetens och hat mot enskild person och parti.

foto WOH.

Det är även känt att många av Kommunpartiers uttalanden, motioner och andra förslag, rekommendationer och analyser kopieras av förvaltning och politik. Det senaste var problemet med de nyanlända som vi redan 2015 har varnat för och krävt bättre integration för att få dem i arbete snarast möjligt för att undvika de omkostnader som vi nu måste stå för själva. Men för partierna var en fientligt inställning mot de nyanlända viktigare, det gav röster.

Nu till interpellationen om ställplatser som Kommunfullmäktige gav kommunstyrelsen i uppdrag att samverka med kommersiella aktörer i kommunen samt göra en inventering av befintliga och möjliga ställplatser i kommunen.

Foto WOH

Kommunpartiet är positiv till att ha ställplatser, men vad ”interpellationen” avslöjade var mer intressant för oss än själva sakfrågan.

Politikern som hade ställt frågan i det här fallet kallad ”interpellation” tackade tjänstemannen som behandlade ärendet om ställplatserna hade ringt politikern och diskuterat ärendet med politikern innan ett beslutstagande.

Det är/var precis syftet med Kommunpartiets motion som alla politiker i Kommunfullmäktige hade sagt nej till och som till slut fick behandlas av demokratiberedningen.

Jag vill härmed tacka den interpellerade politikern som ”glömde” att tacka Kommunpartiet.

Det är vi som är Kommunpartiet och vi är stolta at få bli kopierade av politik och förvaltning.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.