Jonas Sjöstedt

Jonas - Inte till salu

Jonas – Inte till salu

Jag har lovat att skriva lite om vinster inom välfärden. Jag blev nämligen imponerad av Jonas Sjöstedts ståndaktighet i sitt agerande om vinster i välfärden. Han tvingade de övriga partierna att börja diskutera saken. Min rekommendation till övriga partierna men speciellt till det populistiska Centerpartiet är att sätta sig ner och med hjälp av Sjöstedt diskutera en lösning tillsammans. Gör inte samma fel som ni gjorde med Jimmie Åkesson och skäm inte ut er igen. Det är nämligen så att i dessa partier finns mer kompetens än inom hela Alliansen och socialdemokratin tillsammans, storleken har här ingen betydelse.

Men frågan som jag gärna skulle ha ställt till Vänsterpartiets ordförande är vad skillnaden är mellan dessa företagare och kommunernas agerande gällande vård och skola, det vill säga skillnaden mellan den offentliga sektorn och riskkapitalen. Jag kan inte annat konstatera än att i princip finns det ingen skillnad alls.

Ta Vansbro kommun som exempel. Varje kväll innan jag lägger mig ber jag till gud att ingen brand ska hända i äldreboendena Bäckaskog eller Söderåsen som Sjöstedt har besökt, då skulle nämligen hälften av våra gamla i dessa boenden grillas levande till döds (ursäkta utrycket) p.g.a. besparingar för att betala konsultkostnaderna för våra ”kompetenta” chefer.

j-akessonBesparingar inom skolan p.g.a. att man anställer obehöriga lärare (kompisar, släkt, vänner etc.) eller man anställer inga alls. Inte ens ”de duktiga” konsulterna kan hjälpa skolansvariga och övriga chefer att uppfylla skolinspektionens krav och grunden till detta är konspiration mellan chefer och politiker. Vad är skillnaden mellan en företagare som sparar pengar på lärarlöner eller antalet lärare och kommunen som gör samma sak och ljuger om att det inte finns behöriga lärare?

Den förödande situationen inom vård och skola i vår fina kommun har vi att tacka Centerpartiets oseriösa och populistiska mörkläggningspolitik för.

Sedan 2011 har en grupp politiker inom samarbetspartierna medvetet ljugit för övriga i politiken och för medborgarna. Våra gamlas säkerhet i äldreboenden och kaoset i våra skolor är medvetet styrt av dessa politiker som nu är tvingade till tystnad och själv- förnedrande. Andra har sagt upp sitt uppdrag för att snarast möjligt lämna kommunen.

Det kanske är dags att börja ifrågasätta flera personers ageranden båda inom politik och förvaltning.

Facit är att Kommunpartiet är alternativet för att stoppa svågerpolitiken, maktmissbruk och egenintressen, oss kan du lita på, men vi behöver din hjälp.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.