Kändisarnas Vansbro!

På torsdagen den 25 april 2013 har jag gjort ett studiebesök hos turistbyrån eftersom man hade begärt 98 000 kronor för att kunna klara sig. Vid ks-mötet som beviljade summan krävde jag igen att turistbyråverksamheten måste separeras från näringslivssamverkan som jag från första dagen av sammanslagningen har varit emot.

Turistbyraa Bild och montage WOH

 

Nu efter tre år har man äntligen förstått att jag hade rätt igen och nu har man lovat att de ska separeras, hur mycket förtroende jag har till dessa löften är ingen hemlighet.

Jag hade en trevlig och givande diskussion med personalen, men tyvärr fanns inte chefen närvarande pga. långtidssjukskrivning som vi inte vill kommentera.

Det görs anonyma kundbesök hos olika turistbyråer som samlas i en turistbyråtest. Jag har fått en kopia av det senaste testet gjort om Ockelbo, Östhammar, Vansbro och Idre turistbyrå. Trots att Vansbro med 15 poäng av tjugo var bäst i testen var vi sämst när det gällde tillgänglighet, det vill säga folk hittade inte någon turistbyrå, det fattas skyltar som ska visa vägen dit.

Testansvariga skriver följande. Ingen vill väl påstå att Vansbro i södra (sydvästra) Dalarna tillhör de mest välkända turistorterna i vårt land. Men nämner man att kändisar som Björn Skifs och Gunde Svan kommer från byn blir det plötsligt mer bekant. Att orten är platsen för klassikern Vansbrosimmet sätter även namnet på kartan.

Jag vill tillägga att Vanbro har fler kändisar än bara Björn och Gunde. Vi får inte glömma stora namn som Mats Nilsson från Dala-Järna, Kenneth Eriksson från Äppelbo och absolut inte Järna Elvis från Dala-Järna, våra stora företagare och politiker som skrivit historia som socialdemokraten Mor Johan Olsson mm.

Har man lite bråttom igenom Vansbro kan man lätt missa turistbyrån som borde uppmärksammas med bättre skyltning skrivs det. Detta var anledningen till det dåliga betyget och måste rättas till.

Vi kommer självklart att kontrollera att pengarna stannar hos turistbyrån och inte får vingar och landar hos näringslivssamverkan som vi misstänker.

Jag vill härmed tacka de tre kvinnorna som gör ett utmärkt jobb och hoppas att chefen snart kan börja leda verksamheten själv som tidigare på hennes utmärkta sätt.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.