Kanzler Helmut Schmidt

 

Kanzler Schmidt  montage WOH

Kanzler Schmidt montage WOH

I november och december 2012 pratades mycket om ekonomi vid kommunfullmäktigemöten i vår fina Vansbro kommun. I january 2013 hade vi fortfarande inge budget. Mycket av resonemangen var om Greklands/Eurokrisen och Sveriges ekonomi likaså påverkan om kommunens ekonomi. Jag försvarade även Moderaternas linje vad gällde inkomstutjämningen som PA Westhed (C) och G. Magnusson (S) utan någon kunskap varnade för och bevisligen hade fel.

På mina påståenden att Sveriges ekonomi inte kommer att drabbas så hårt som några experter påstår fick jag otrevliga och oförskämda påhopp av T. Larsson (KD) och A. Gyllenvåg (V). Larsson menade att jag Harutun inte har fattat vidden av krisen i Grekland och före detta VD:n Gyllenvåg förklarade att jag Harutun pratar övertygande, men fattar ingenting. Jag hade rätt.

Såsom riksbanken sänkte räntan vid den kristid vi befinner oss idag, gjorde den tyska Bundes Bank vid krisen under Helmut Schmidts regeringstid. Experterna var förbannade, men kansler Schmidt sa ”jag tror på våra företags kompetens” han hade rätt och nu bevisade våra företag sin kompetens.

Grattis Sverige och tack företagare.

Nu har vi fått min tes bekräftad.

http://www.skl.se/vi_arbetar_med/ekonomi/budget_och_planering/skatteunderlagsprognos

Wahan Ohaness Harutun

Det tredje blocket för kommunens bästa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.