KF – möte på Orientalisk basarstil!

Några utskottsordföranden ansåg sig inte kunna prestera pga. för låga arvoden. Då fick arvodesberedningen i uppdrag av fullmäktige att föreslå fasta arvoden för ordföranden i kommunstyrelsens utskott.  Arvoden fördubblades för samtliga ordföranden. Det vill säga från 2676 kronor till 6690 kronor. Jag tycker att det är oförskämt av politikerna att rösta nej till kommunpartiets förslag på en höjning till 4683 kronor som gör 7 procent av riksdagsledamöternas arvoden. Trots allt är vi bara fritidspolitiker. Samtidigt som det inte finns pengar för Webbsänd tv så att folket kan se vad som pågår bakom kulisserna. Vi vet att många förtroendevalda och förvaltning ljuger för folket och förvränger sanningen, därför begärde jag votering/omröstning och det visade sig att enbart kommunpartiet sa emot höjningarna.

Albert Einstein

Jag hade förklarat att i tider med 13,6 miljoner budgetdeficit och ”brukare” som i Bäckaskog fryser på vintrarna och svettas på somrarna är det skamligt av politikerna att begära och få denna höga ökning av arvoden. Det här bevisar arrogans, egenintressen och kompiskorruption.

Jag hade räknat med stöd av Vänsterpartiet, men det verkar att vänstern i Vansbro har andra idéer än moderpartiet när det gäller egenintressen. Socialdemokraterna som kallar sig opposition sa hela tiden inte ett pip, de kunde lika bra stanna hemma. Då hade de gjort en bra tjänst åt miljön.

Vad som var glädjande är att efter min kritik och mina anmärkningar har både förvaltning och politik lärt sig att anledningen till återremitteringsbegäran måste anges. Man kan lära sig mycket av en intelligent invandrare.

Nu hör jag någon eller några prata om Jantelagen utan att veta vad ”Jante” är. Namnet Jantelagen förställer ingen person, har funnits på alla kontinenter och kommer att finnas så länge det finns människor och olika klass skillnader. Det är en kamp mellan rika och fattiga, mellan intelligenta och dumma. Jantelagen är ett påhitt av ilskna avundsjuka människor som inte unnar gott till någon annan än sig själva.

Albert Einstein

Du ska inte tro att du är bättre än vi, du ska inte tro att du är klokare än vi, du ska inte tro att du kan lära oss något. Listan kan göras hur lång som helst.

Mitt svar på dessa tankar är att jag vet vad jag kan. Försök att göra det bättre.

Nästa rapport blir om Söderåsen. Söderåsen? Ja, Söderåsen för nu efter att Alliansen som själv kallar sig för den oheliga alliansen tagit över makten är oeniga och rädda att ta beslut. VDUF misslyckanden och byggandet av LSS hemmet som har blivit ett fiasko, där ingen vill bo, där ingen vill jobba, där föreståndaren har sagt upp sig, där enbart två personer istället för 6 – 8 personer bor (en av dem oberättigad). LSS hemmet skulle bidragit till stora besparingar eller inkomsten på några miljoner till kommunen. Rädslan till ytterligare misslyckanden och saknade av kompetenta chefer har lamslagit de styrandes förmåga till beslutstaganden. Vad jag har förstått har man efter diskussionerna i KS (KP har inte deltagit i diskussionerna) vill de nu utöka platser på Bergheden och sedan tömma och renovera Söderåsen. Med andra ord ytterligare nya utredningar och ytterligare tio år att vänta. Det är ju inte politiker som behöver lida. Missa inte nästa rapport.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.