Klara besked eller rasism?

Demokrati till varje pris foto WOH

 

I mitt senaste inlägg ”KP sätter normer” har jag skrivit om att demokratin måste försvaras varje sekund. Tragisk är att en del chefer inte bara i vår kommun har pga. att legitimera sitt misslyckande kunnat övertyga några politiker att det är demokratin som är problemet och inte deras egen inkompetens. Sedan årsskiftet 2010 är det maktmissbruk/korruption, svågerpolitik och egenintressen som gäller i vår fina kommun. Vi kan avslöja dem, men vi kan inte förhindra dem att begå brotten.

Exempel på det är det misslyckande inom vården i kommunen som den ansvariga förvaltningschefen hade gett råd till politiker för att följa och besluta om (Kommunpartiet dömde rådgivningen som smörja och reserverade sig mot beslutet) Senare förklarades misslyckandet som ett politiskt beslut. Är det demokratins fel eller är det inkompetens som är grunden till misslyckandet?

Personligen ser jag inte något demokratiskt skäl till misslyckandet utan enbart inkompetens och anser att det är dags för en rensning inom organisationen som vi i Kommunpartiet ville effektivisera, men övriga trodde att förbättra genom att anställa ännu fler chefer och fler ekonomer.

Facit är att några toppchefer på riksnivå för att försvara sitt misslyckande har hittat på argumenten med demokratin som syndabock. Det de stora gör, kopieras av de små. Se bara direktör Lugnets sätt att köpa och tvinga sina medarbetare till lydnad. I princip på samma sätt gör vår kommunchef, hon bjuder politiker och chefer till övernattningar, extra kurser och utbildningar mm till Säfsen och andra dyra destinationer (Kp kunde förhindra det) och hittar på fler uppdrag för en viss grupp politiker för att tvinga dem till lydnad och styrka sin egen position.   Hon anställer flera chefer med höga löner och höjer lönerna för övriga chefer däremot skickas fler fotfolk hem. Detta kallar hon för effektivisering och parti ledarna lyder.

Men tillbaka till övriga partiers ordförandes anklagelser mot mig att vara rasist, Mitt argument mot mottagandet av de behövande människorna var att de rika kommunerna skulle ta emot dem. Vi hade och har fortfarande varken jobb eller pengar för dem eller våra gamla, men vi har massor med pengar för att anställa fler och fler chefer så att man var tvungen att renovera alla kontor i kommunhuset.

Viktigare än behovet av vårdspersonal (fotfolk) för våra gamla och sjuka var för en del politiker solidariteten. Vem ringde man till när flyktingarna frös i vintras i Nås? Var fanns C? var fanns V eller S?  Var fanns Kd, M och Fp? Vem var det som kontaktade migrationsverket? Var fanns dessa hycklare som anklagar mig att vara en rasist?

Varför ville dessa hycklare inte ha ett politiskt beslut om mottagandet av flyktingar och hänvisade till hyresavtalet med Vansbrohem. Varför ljög PA Westhed?

Hur ser läget ut idag? Flera kommuner i Dalarnas län har nu anslutit sig till ett ”nätverk” som kräver mera pengar av regeringen. DD rapporterad den 20 juli 2012 om det under titeln ”Borlänge startar upprop för statlig ersättning”.

Varför kunde experterna inte bedöma konsekvenserna och krävde mera pengar för mottagandet från början? Girigheten på bekostnad av dessa behövande blockerade förståndet och nu är de besvikna att inte ha blivit rika. Kommunalrådet i Borlänge som har av övriga kommunledare fått uppdraget att leda uppropet pratar om behov av arbetskraft för att inte väcka misstankar om flyktingfientlighet. På min fråga till vårt kommunalråd P-A Westhed om Vansbro kommun är med i det ”nätverket” tordes han inte svara med ja eller nej, men lovade att komma med ett svar dagen efter, nu har det gått över fyra veckor. Kommunalrådet Westhed som ingenting vet.

I Vansbro kommun har den enda tjänsteman med invandrar bakgrund lämnat kommunen pga. att det inte fanns en heltidstjänst för honom. Personen hann inte lämna kommunen för än en annan kär person ”en vän” fick uppdraget. En anställd tjänsteman i kommunen har begått grova tjänstefel och möjligen förskingring, men sitter kvar på sin post. Vem är rasist?

En topp meriterad person med invandrar bakgrund som sökte rektor tjänsten anställdes inte, hon kunde vara ett hot mot både skolchef och kommunchef med de meriter hon hade. Vem är rasist?

Kommunalrådet som även han anklagar mig för att vara rasist ljög för mig och avsäger ansvaret för flyktingmottagandet och hänvisar till Vansbrohems beslutstagandet för uthyrning av lägenheter till migrationsverket. Vem är rasist?

Vansbro kommun har vid tre tillfällen tvingats betala vite pga. att personer med invandrar bakgrund inte fått jobbet trots höga meriter. Vem är rasist?

Är det så att en hederlig politiker som jag anklagas att vara en rasist bara för att jag säger sanningen och vägrar att bli en korrupt arvodesjägare som några andra, då får ni fortsätta förnedra är själva. Jag är stolt att vara den jag är.

Wahan Ohaness Harutun

Torsdag 30 augusti 2012

Kommentarer inaktiverade.